Film i glazba

Five Nights at Freddy’s film uskoro ulazi u produkciju

Jason Blum je na nedavnom Q&A videu s fanovima priznao da ekranizacija popularne horor igre uskoro započinje sa snimanjem. Vlasnik produkcijske kuće Blumhouse, koja stoji iza vrlo uspješnih niskobudžetnih horor filmova poput Paranormal Activity, Get Out i The Purgea, preuzeo je prava za Five Nights at Freddy’s 2017. nakon što je film prošao kroz produkcijski pakao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zadnjih godina vijesti vezane za ovu ekranizaciju dolazile su na kapaljku, a jedino što se zna je da je originalni scenarij u potpunosti izmijenjen, budući da tvorac igre Scott Cawthon nije bio zadovoljan prvotnom verzijom.

Videoigre i Hollywood imaju klimavu zajedničku povijest

Five Nights at Freddy’s, koja je izašla 2014., je point-and-click horor igra koja prati noćnog zaposlenika pizzerije u stalnoj borbi s naizgled simpatičnim životinjskim robotima. Igra se oslanja na iznenadne prepade (jump scares) koji vas čitavo vrijeme drže na rubu živaca. Blumhouse filmovi poznati su upravo po takvim elementima, a posebno se ističe nedavni povratak kultne franšize Halloween i njenog redatelja John Carpentera. Povijest produkcijske kuće i spomenuta igra naizgled djeluju kao savršeni spoj.

Videoigre i Hollywood imaju klimavu zajedničku povijest. Ekranizacija dvadesetak sati duge igre težak je podvig i većina priče ne stane u znatno kraći medij kao što je film. Kratkoća i jednostavnost Five Nights at Freddy’s igre daje dosta prostora prilikom produkcije, a hoće li tu fleksibilnost iskusni studio kao što je Blumhouse znati iskoristiti, mogli bismo saznati uskoro.

Povezano