Film i glazba

Five Nights at Freddy’s film uskoro ulazi u produkciju

Jason Blum je na nedavnom Q&A videu s fanovima priznao da ekranizacija popularne horor igre uskoro započinje sa snimanjem. Vlasnik produkcijske kuće Blumhouse, koja stoji iza vrlo uspješnih niskobudžetnih horor filmova poput Paranormal Activity, Get Out i The Purgea, preuzeo je prava za Five Nights at Freddy’s 2017. nakon što je film prošao kroz produkcijski pakao.

Zadnjih godina vijesti vezane za ovu ekranizaciju dolazile su na kapaljku, a jedino što se zna je da je originalni scenarij u potpunosti izmijenjen, budući da tvorac igre Scott Cawthon nije bio zadovoljan prvotnom verzijom.

Videoigre i Hollywood imaju klimavu zajedničku povijest

Five Nights at Freddy’s, koja je izašla 2014., je point-and-click horor igra koja prati noćnog zaposlenika pizzerije u stalnoj borbi s naizgled simpatičnim životinjskim robotima. Igra se oslanja na iznenadne prepade (jump scares) koji vas čitavo vrijeme drže na rubu živaca. Blumhouse filmovi poznati su upravo po takvim elementima, a posebno se ističe nedavni povratak kultne franšize Halloween i njenog redatelja John Carpentera. Povijest produkcijske kuće i spomenuta igra naizgled djeluju kao savršeni spoj.

Videoigre i Hollywood imaju klimavu zajedničku povijest. Ekranizacija dvadesetak sati duge igre težak je podvig i većina priče ne stane u znatno kraći medij kao što je film. Kratkoća i jednostavnost Five Nights at Freddy’s igre daje dosta prostora prilikom produkcije, a hoće li tu fleksibilnost iskusni studio kao što je Blumhouse znati iskoristiti, mogli bismo saznati uskoro.

Povezano

Back to top button
Close
Close