Film i glazba

Kreator Mass Effecta o seriji: “Pitanje je kada, a ne ako”

U nekoliko navrata kroz posljednjih nekoliko godina pitali smo vas koju igru biste voljeli dobiti u ekraniziranom obliku. Pri vrhu najpopularnijih odgovora uvijek bi se pronašao Mass Effect serijal, a kako stvari stvoje, želje većine igrača mogle bi se ostvariti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedan od kreatora Mass Effecta Mac Walters za Business Insider potvrdio je kako je BioWare već primao upite iz Hollywooda za adaptaciju serijala.

“Morate to napraviti”, poručuju mu šoubiznismeni, međutim, izgleda da je najveća prepreka relativno kratki format prikaza. “Kakvu priču ispričati u 90 ili 120 minuta?”, dobro se zapitao Walters i odgovorio sam sebi da film nebi bio dobar format.

“Prirodno za Mass Effect bilo bi da se ekranizacija realizira u epizodnom formatu”, zaključio je. Postoji još jedan razlog zašto bi TV serija bila najbolji pristup. Kako je objasnio kroz intervju, na početku razvoja bilo koje Mass Effect igre developeri i scenaristi uopće ne znaju kako će se razvijati priča.

Sve se radi i planira u hodu. Postoji kralježnica i zna se kako će otprilike izgledati kraj, ali to je to. Upućeniji u TV industriju upoznati su i kako na sličan način rade mnogi TV producenti, posebno u kombinaciji s TV kućama kada razvoj priče diktiraju gledatelji i fokus skupine.

Igra