Film i glazba

Prepoznatljiva špica “Igre prijestolja” drastično je izmijenjena u posljednjoj sezoni

Posljednja sezona možda i najvećeg televizijskog ludila u povijesti – Igre prijestolja (ilitiga Game of Thronesa) munjevito nam se približava. Prvu epizodu na HBO-u gledamo iduću nedjelju 14.4., dok je elita još jučer imala prilike pogledati prvu epizodu na premijeri u New Yorku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Srećom, nikakvi spoileri nisu, a ni neće procuriti u javnost, međutim, video koji je HBO ipak odlučio ne ukloniti s interneta, a kojeg je na Instagram postavila jedna od glumica, otkriva jedan bitan detalj. Prepoznatljiv intro u seriju, onaj od minute, koji se po običaju nikad ne preskaće već se fućka melodija, kompletno je izmijenjen.

Zima je stigla

U skladu s tematikom osme sezone, gdje je zima konačno stigla, a Bijeli šetaći prijete kontinentu, lokacije u introu su prekrivene snijegom. Doduše, pušteno je samo 15-ak sekunda introa u javnost i prikazana je samo jedna lokacija, međutim, promjena je najveća dosad.

[SPOILERS] 15 seconds of the intro’s new look from Carice van Houten’s Instagram story from r/gameofthrones

Lokacija je dvorac kuće Umbera, jedne od najsjevernijih kuća koja je pod vodstvom Greatjona stala uz Starka, da bi ga njegov sin Smalljon kasnije izdao i stao uz Ramsaya Boltona (“onog” bolesnika, znate kojeg). Obojica su poginula u “Ratu kopiladi” kad je Jon Snow ponovno osvojio dvorac i kuću Stark, a kuću Umber je nastavio predstavljati Ned Umber, onaj dječak koji uvijek ima nešto pametno za reći.

Kako bilo, očito je da će se na sjeveru oko kuće Umbera odvijati nešto veliko u osmoj sezoni, a znakovito je to što u introu vidimo snijeg koji u obliku pločica zauzima sjever, ali ne i Umbere.

Povezano