Diskusije

Hoćete li kupiti PS5 Pro?

Sony se po prvi put od kada je PlayStationa suočio s kritikama na ovakvoj razini po predstavljanju nove konzole. Komentari javnosti na PlayStation 5 Pro premoćno su negativni, a razloga je više. Najveći je svakako cijena koja je osobito u Europi pretjerana.

Unatoč jačem euru prema dolaru, Sony će novu konzolu prodavati za 799,99 eura, dok u SAD-u cijena iznosi 699,99 dolara. Pritom standardno pakiranje neće uključivati pokretač za BluRay diskove ni stalak za vertikalno držanje, čime se s dodatnim troškovima cijena penje blizu tisuću eura, a možda i više ako domaći trgovci odluče ići na više marže.

Visoka cijena uparena s jako lošom prezentacijom gdje Sony nikoga nije uspio uvjeriti u snagu konzole rezultirala je nikad lošijim reakcijama. Dojam je kako praktički nitko neće kupiti PS5 Pro, ali analitičari ipak predviđaju približno sličnu prodaju kakvu je nekoć imao PS4 Pro.

Mi vas pitamo hoćete li kupiti PS5 Pro? Razmišljate li uopće o kupnji? Koja cijena bi bila prihvatljiva za ovakav hardver? Ili je ova koja jest prihvatljiva? Odgovorite u anketi i pišite nam u komentarima.

ffa anketa

Hoćete li kupiti PS5 Pro na izlasku?