FFA Focus

Remasteri u novom ruhu | Ys: Memories of Celceta

Trenutno je popularno remasteriranje brojnih naslova prošlih generacija i portanje istih na trenutne konzole. Jedan od njih je i Ys: Memories of Celceta; naslov originalno izdan za PS Vitu (i to prije 8 godina), koji preko PC-a i Windows platforme ipak dolazi i na PS4. Svoju PS4 inačicu ćemo moći zaigrati od 19.6. ove godine.

Postao sam veliki ljubitelj Nihon Falcoma; jednog od developera JRPG žanra koji sve više doživljava svoju reinkarnaciju i u našim krajevima. Većinom je sve išlo u Japan, a polagano sve serijale lokaliziraju i portaju na trenutne konzole i za sve ostale regije.

Sjeverna Amerika imat će više sreće, te će dobiti posebno fizičko izdanje pod imenom “Timeless Adventurer Edition” koje sadrži specijalni sountrack i 12 karata heroja YS svijeta. Mi nismo baš te sreće, pa za nas stiže samo standardna verzija igre. Čak nisam niti vidio preordere na Basu ili Shoptu.

I kako sada ne kupiti ovakvo izdanje?

Naravno, tu su i digitalne verzije od kojih će Deluxe Edition doći sa sountrackom i temom za vašeg digitalnog ljubimca.

Malo smo kopali i iskopali neke detalje vezane za PS4 verziju.
Očekuje nas full HD reza uz 60 FPS-a i uz optimizirane kontrole. Pošto su za PC verziju dodali originalne japanske glasove, isto to očekujte i ovdje uz klasični engleski. Istraživat ćemo Calcetu, jednu od najvećih lokacija Ys serijala, sve to u ulozi Adola (možda ga se sjećate iz zadnjeg YS-a, imena “Lacrimosa of Dana”).

Ys serijal uvijek je imao zavidno dobro glazbu, neo-classic metal i to je uvijek bila vrhunska kombinacija za akcijske JRPG-eve. Ništa manje ne očekujem ni ovdje, čak me malo i sram što još nisam igrao ovaj naslov, no uz portanje to više neće biti problem.

Kraj ovog mjeseca donosi Xenoblade Chronicles, pa će taman nakon njega sjesti i Ys. A gdje sad još naći vremena za The Last of Us II….

Oznake
Back to top button
Close
Close