FFA FocusSponzorirani sadržaj

Zaigrali smo novi event u World of Tanksu, evo zašto nikad nije bilo bolje vrijeme za početak igranja

2010. osvojio je prvo rusko tržište, a zatim je godinu kasnije poharao Europu i svijet. Besplatni World of Tanks kroz posljednjih 10 godina postao je svojevrsni fenomen. Neki drugi slični globalni instant hitovi tog doba nisu znali nastaviti jahati val popularnosti, međutim, to se ne može reći za Wargamingov najpopularniji naslov.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tako World of Tanks i danas igraju milijuni igrača diljem svijeta od kojih je dobar dio njih ostao od samih početaka. U trenutku pisanja ovog teksta, najpopularnija igra na Steamu je Counter Strike s oko pola milijuna aktivnih igrača. U trenutku pisanja ovog teksta otprilike isti broj igrača na serverima World of Tanksa ratuje tenkovima, što dovoljno govori o njegovoj popularnosti.

Promjena protiv koje nitko nitko nije imao ništa protiv

Konstanta nije slučajna. Wargaming je u dosluhu s igračima narednih godina nastavio razvijati i nadograđivati World of Tanks. Svojevrsna prekretnica bila je nadogradnja iz 2018. na novi grafički pokretač s modernim vizualima, i što je još važnije – s realnijom fizikom.

Obično igrači ne trpe velike promjene i teško im se prilagođavaju, ali ovo je bila nadogradnja na koju je malo tko imao zamjerke, a koja je zacementirala temelje onoga što je World of Tanks danas. Zabavni online mutliplayer tank shooter naslov s modernim gameplay mehanikama koji će svakome pružiti nešto. Bilo da tražite ležernije iskustvo kao solo igrač ili nešto kompleksnije umreženi u klan, velika je mogućnost da ćete u World of Tanksu pronaći to nešto za sebe.

Konstantna borba za bolju poziciju, terenska nadmoć je sve.

Premisa je jednostavna. Kontrolirate masivni tenk te zajedno sa suigračima imate zadatak poraziti protivnički tim. Možete uzeti laganiji, agilniji tenk i otkrivati pozicije protivničkih igrača. Teži tenk s boljim oklopom i naoružanjem odabrat ćete ako se svojem timu želite staviti na raspolaganje na prvoj crti. A možda vam će vam najzanimljivija biti opcija odabira razarača, pa negdje stacionirani na distanci držite crtu i gađajte protivničke igrače koji se usude izići iz zaklona.

Ključ svake odigrane runde je koordinacija sa suigračima. Ako imate tu sreću da World of Tanks možete igrati s prijateljima, on potencijalno postaje naslov koji ne prestaje davati. Kada prvi puta agresijom uspijete istjerati protivnika iz zaklona, i to baš na čistinu koju iz daljine pokriva vaš frend s razaračem, možete početi štedjeti novac. Trebat će vam, jer velika je vjerojatnost da ćete postati kumovi.

Srećom po buduća kumstva, World of Tanks je u osnovi besplatan. Kako biste igrali s velikom većinom od preko 600 tenkova na preko 40 mapa ne trebate potrošiti ni kune. Tenkovi su povijesno autentični, imaju različitu težinu, ponašaju se drugačije i imaju specifične mogućnosti, a mape su inspirirane poznatim bojištima Prvog i Drugog svjetskog rata.

Najpopularniji modeovi su oni standardni. Standard Battle suočit će dva tima gdje pobjednik postaje onaj koji prije osvoji protivničku bazu ili uništi više protivničkih tenkova prije isteka vremena. Assault će bazu povjeriti samo jednom timu, napadačima je cilj ju osvojiti, a obrambeni je za pobjedu trebaju obraniti unutar zadanog vremena. Treći od standardnih modeova – Encounter, u centar mape stavlja jednu, ničiju bazu, a pobjednik je onaj koji ju prvi osvoji.

Da začini igru, Wargaming jednom mjesečno najiskusnijim igračima na tjedan dana otvara tzv. Frontline mode. Za razliku od standarnih modeova, ovaj dopušta respawnanje, a ukupno 60 igrača u dva tima za pobjedu moraju rješavati dinamično dodijeljene zadatke.

Blagdanske poklone dijeli glavom i bradom – Arnold Schwarzenegger

Zatim je tu i tzv. Holiday Ops, udarni event koji svake godine za blagdane donosi čitav niz novih misija i vrijednih nagrada, a ove godine zadatke primamo ni više ni manje nego od legendarnog Arnolda Schwarzeneggera. Arnie je prije bodybuilding i filmske karijere bio tenkist u austrijskoj vojsci, osobno posjeduje M-47 Patton tenk, shodno tome Wargaming nije mogao angažirati bolju zvijezdu za ovaj zadatak.

Ako ne želiš dobiti odgojnom grudom u glavu, a ne želiš je od Schwarzeneggera, onda nanesi tih 3310 HP-a štete što prije.

Holiday Ops ove godine traje do 12. 1. Dostupne su 32 misije čije nagrade bi vam, ako ste novi igrač, mogle znatno olakšati početak igranja s kreditima, bonus XP-om i kutijama koje sadrže tenkove do osme razine. Međutim, možda i najatraktivnija nagrada od svih je sam Arnie kao zapovjednik tenka. Možete ga regrutirati nakon 27 obavljenih misija, dolazi s tri skilla i mogućnošću otvaranja četvrtog, a najbitnije od svega – svojim glasom radit će vam društvo na bojištu.

Ako ste novi igrač, registrirajte se ovdje s kodom CROTENK22. Kada ga iskoristite, dobit ćete 3 dana Premium mogućnosti (više XP-a i kredita, posebne misije…), 100 tisuća kredita za kupovinu tenkova i nadogradnji, 4 hrvatske zastave i legendarni njemački Panzer 3 tenk.

S prijateljima je zabavnije i produktivnije

Osim što je čitava igra lokalizirana za hrvatski jezik, među 160 milijuna World of Tanks igrača brojni su oni iz Hrvatske i s Balkana. Dečki i cure iz METOX klana jedni su od najboljih u Europi, dok na Facebooku možete pronaći grupe s tisućama aktivnih domaćih igrača, a možda i svoje mjesto u nekom od klanova.

Upravo u klanovima World of Tanks briljira. Osim što igra nagrađuje igranje s prijateljima dodatnim kreditima i XP-om, klansko igranje otvara čitavi jedan novi način igranja – strateški Clan Wars.

Klanovi se jedni protiv drugih na globalnoj mapi bore za svjetsku dominaciju. Mapa je podijeljena na fronte i provincije, a osvojene teritorije u realnom vremenu možete pratiti ovdje. Provincija ima dovoljno da se svaki ozbiljniji klan neće osjećati zapostavljeno. Svakim osvojenim teritorijem igrači u klanu osvajaju Gold, premium valutu za najekskluzivniji sadržaj, a koja se inače kupuje pravim novcem.

Najbolje doba godine za početak karijere

Do Golda možete doći i na druge načine, primjerice rješavanjem aktualnih misija u sklopu Holiday Opsa ovih blagdana. Ako to ne želite, u World of Tanksu možete igrati stotine sati bez potrošene kune i pritom se jako dobro zabaviti. Premda je s kupnjom Golda progresija brža kao i u svakoj drugoj F2P igri.

Miris kuhanog vina i masnih kobasica širi se World of Tanksom. Najbolji advent ove godine je uz kod CROTENK22.

Za kraj još jednom napominjemo – blagdani su najbolje doba godine za početak karijere u World of Tanksu. Igranjem Arnievih misija iz Holiday Opsa zaradit ćete brojne pogodnosti i ubrzati progresiju, koja je još brža ako igrate s prijateljima. Registracijom na ovom linku s kodom CROTENK22 dobit ćete čitav niz dodatnih pogodnosti, stoga ako još uvijek ne znate što biste igrali ovih blagdana, možda smo vam pomogli odlučiti.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano