Vijesti

Amazon gaming divizija otpustila nekolicinu ljudi jer engine nije bio dobar

Amazon već godinama najavljuje veliki ulaz u gaming industriju. Okupili su developere, formirali nekoliko studija i najavili nekoliko igara. Razvoj tih istih igara također traje već godinama, međutim, nikad nismo dobili konkretnih prikaz istih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Baš u vrijeme E3 prošlog tjedna počelo se šuškati o velikim otpuštanjima unutar gaming divizije, koja su i potvrdili iz Amazona, međutim, istovremeno su naglasili i da se radi samo o reorganizaciji, te da to nije kraj njihovim gaming aspiracijama.

Engine za single player igre

Glavni Amazonov problem bio je, kako je potvrdila nekolicina developera, njihov vlastiti grafički pokretač Lumberyard, koji u biti nije 100% njihov, već se radi o prerađenom CryEngineu. Pokretač sam po sebi nije problem. Problem je svrha korištenja pokretača. Naime, s pokretačem dizajniranim prvenstveno za single player igre oni su htjeli stvarati velike online igre i svjetove. Što im nije išlo za rukom, i sva tri velika AAA projekta su propala, od kojih je jedan i službeno završio svoj razvoj.

Amazon sa svojom gaming divizijom ipak ide dalje, dok tek treba vidjeti kako će se riješiti problem pokretača. Kako bilo, sama kompanija je i dalje veliki igrač u gaming industriji, prvenstveno zbog 100-postotnog vlasništva Twitcha, kojeg su 2014. godine kupili za milijardu dolara, nakon što isto nije pošlo za rukom Googleu.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano