Vijesti

Asus napravio čudo i ugurao GTX 1080 u ultra tanki prijenosnik

Republic of Gamers serija još jednom oduševila dizajnom i dimenzijama.

Asus je napravio nešto što nitko ranije nije uspio, a to je izrada ultra tankog prijenosnika s najjačim komponentama na tržištu. ROG Zephyrus je 15.6 inčni prijenosnik čiji najdeblji dio iznosi svega 17.9mm, dok se ispod haube nalazi moćna grafička kartica Nvidia GTX 1080 i Intelov procesor zadnje generacije Core i7-7700HQ.

Ono što je bio najveći problem kod ovakvog dizajna je hlađenje, te je Asus smislio prilično inovativno rješenje i redizajnirao cijeli sustav. Naime, kada se gornji poklopac odnosno ekran laptopa otvori, donja ploha se spušta za 6mm, što pruža dodatan prostor za bolje hlađenje. Isto tako iznad tipkovnice se nalaze dodatne sićušne rupe kroz koje se usisava zrak koji se kasnije izbacuje pomoću ventilatora.

Procesor i grafička kartica posjeduju vlastiti ventilator, radiator i toplinsku cijev, te rade istodobno čak i ako je samo jedan čip aktivan, što rezultira manjom bukom i manjim brojem okretaja.

IPS ekran dijagonale 15.6″ i 1080p rezolucije podržava G-Sync tehnologiju, te stopu osvježavanja od 120Hz što će zadovoljiti i najzahtjevnije korisnike. Ovaj prijenosnik će podržavati do 24 GB DDR4 radne memorije takta 2400 MHz, a još uvijek nije poznata cijena i datum izlaska.
https://www.youtube.com/watch?v=v0oASOYTq0s

Povezano