VijestiZanimljivosti

Bande napadaju šlepere s PS5 konzolama

Kako piše The Times, a prenosi Eurogamer, sve više je inovativnih napada na kamione koje prevoze tehničku i bilo kakvu drugu opremu vrjednijeg sadržaja. Najnovija vruća stvar su bande koje, poput onih na filmovima, s automobila napadaju šlepere i otimaju plijen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rollover kako su ga popularno nazvali u Velikoj Britaniji je sve popularniji način krađe, a kako se bliže blagdani i isporuke su sve češće tako su i krađe sve učestalije. Kako piše The Times, bande ove sezone posebno ciljaju kamione s PS5 konzolama, a postoji čitavo tržište informacija iz kojeg kriminalni milje za novac dobiva informaciju što koji kamion prevozi.

Kada smo se sa Sonyjem dogovarali za isporuku PlayStationa 5 prije izlaska, iz prve ruke smo shvatili o koliko ozbiljnoj stvari se radi. Isporuka našeg PS5 tako je stigla u potpunosti maskirana, a kako su nam objasnili, da je itko znao za pošiljku gotovo sigurno bi bila ukradena u lancu isporuke iz Engleske do naše zagrebačke adrese.

Jedan stariji primjer rollovera stiže nam iz Rumunjske. Ovo se zove hrabrost izvoditi kod brzine gotovo 100 km/h.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano