Vijesti

Bethesda je u lovu na igrače koji su provalili u “developer room” i maznuli zabranjene stvarčice

Padat’ će glave, pardon, suspenzije i banovi!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uopće nije neka novost da se Bethesdina posljednja “uzdanica”, Fallout 76, uglavnom smatra totalnim bugovitim poluproizvodnim kršem od igre te da je predmet brojnih afera o kojima smo mogli čitati posljednjih mjeseci. Evo samo nekih od njih:

Mislite da tome ima kraja? E, prevarili biste se! Unatoč svemu, i dalje postoji određeni kontigent igrača koji igra Fallout 76 što je u redu. Spremni su zažmiriti na sve boljke i uživati u igri i nitko im to pravo ne može osporiti. Neki su očito otišli korak dalje te u PC verziji igre (pošto je ta verzija za razliku od konzolaških verzija sklonija eksploataciji putem 3rd party softvera) otkrili takozvani “developer room”.

https://www.youtube.com/watch?v=M7eoMpEpYYY

To je posebna prostorija u koju ne bi smjelo biti moguće doći normalnim igranjem te sadrži praktički svaki item u igri. Čak i one stvari koje još nisu izašle. Naravno da svatko tko je “provalio” u takvu sobu je odlučio maznuti sve što se inače ne može naći normalnim igranjem. Bethesda, kad je to skužila, je počela dijeliti banove svakome tko je uspio doći u “developer room”. Igrači su se snašli pa su kreirali druge accounte, provalili u sobu, maznuli sve te brže-bolje, prebacili na prvotne accounte prije nego se autoban aplicira i voila!

Bethesda je sada navodno premjestila sobu, ali je još uvijek moguće upasti u postojeću. Samo što sada interakcija sa stvarima više nije moguća. Uz to, Bethesda je praktički počela istragu oko toga koji su sve računi sudjelovali u uzimaju stvari koje nisu dostupne za javnost. Svi accounti za koje je utvrdila da su sudjelovali u takvo nečemu su suspendirani, a igrači se upućuju na korisničku službu. Pošto su se razvili pravi pravcati marketi gdje se trguje i sa tim stvarima iz developer sobe, pitanje je kako odrediti tko je kriv? Ako nema “pisanog traga” preko kojeg se zna tko je sve posjedovao određenu stvar (uz pretpostavku da ta stvar ima unificirani ID), kako doći do glavnih krivaca? Dovoljno je da se igrač riješi svega i to je to.

Na kraju krajeva, umjesto da Bethesda ovo shvati kao “dodatno beta testiranje” Fallouta 76 u kojem očito ima puno posla te da na neki način bude zahvalna igračima koji su to našli, ona ih kažnjava. Kao da je problem iskemijati nove stvari, a degradirati vrijednosti ovim “ukradenima”.

Fallout 76 – it just works!

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Igra

Povezano