Vijesti

Black Myth: Wukong prvog dana prodaje postao najveća SP igra svih vremena

Tetkice i zajedljivi ljudi reći će da je zbog navale Kineza, ali kineskih i drugih igara te samih Kineza bilo je i prije, pa nijedna igra nije ostvarila ovakav uspjeh. U prvom danu prodaje Black Myth: Wukong oborio je brojne rekorde.

Prvi je taj da nijedna igra u povijesti na Steamu nije doslovno prvog dana prodaje izbrojala 2,23 milijuna istovremeno aktivnih igrača. Pa ni PUBG koji je neprikosnoveno još uvijek prvi na toj ljestvici, a koji je do svojeg apsolutnog rekorda od 3,26 milijuna igrača gurao mjesecima. Dakle, po toj metrici PUBG prvi, a Wukong drugi!

Drugi rekord je impresivniji, osobito kada uzmete u obzir neusporedivo veće budžete grandioznih zapadnih studija. Wukong je uvjerljivo najveći SP naslov svih vremena na Steamu. Slijede ga Cyberpunk s milijun istovremenih, ali dvostruko manje igrača te Elden Ring koji nikad nije prebacio taj milestone.

Pritom Wukong sjajno kotira i kod poslovično kritičnih recenzija na Steamu, gdje ima čak 96% pozitivnih ocjena. A tek je srijeda. Ovakvi naslovi najveće rekorde obično obaraju vikendima. Ni PUBG više nije siguran…

Igra

Povezano