Vijesti

Call of Duty: Infinite Warfare podiže mikrotransakcije na novu razinu, plaćat ćemo za najbolja oružja

Pohlepa izdavača dostiže neslućene razine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Activision kao da se trudi zgaditi i uništiti najpopularniji serijal na svijetu. Što drugo zaključiti promatrajući situaciju proteklih godina? U zadnje vrijeme mi smo im najviše zamjerili Modern Warfare remaster, odnosno činjenicu kako trebate kupiti posebnu (skuplju) verziju Infinite Warfarea kako biste dobili pristup kultnoj “četvorci”.

To smo nekako i preboljeli, Modern Warfare tako nećemo igrati dok iz Activisiona ne procjene kako im je isplativo igru izdati u zasebnom paketu. Nitko nas ne sili na ništa. Međutim, član Neogafa Hamster Plugin otkrio je novi kontroverzni detalj izvučen iz beta testiranja igre koji jednostavno mora podići prašinu. U ovogodišnji CoD implementiran je crafting sistem, koji je tu očito kako bi igračima izbio dodatan novac iz džepa.

Pa da objasnimo. Implementacija crafting sistema u CoD: IW predstavljena je kao dobra stvar. Naime, igrači će moći sami poboljšavati oružja sakupljanjem “salvage” valute, čime se izolira potreba za kupovinom Supply Dropova, koji su u prošlim igrama bili isključivi način kako doći do boljeg oružja.

FYfOeUS.jpg

Nadogradnje oružja u IW donose isključivo poboljšanje statistika, čime igra ulazi u P2W vode.

Međutim, kako je dotični član Neogafa izračunao, kako bismo skupili dovoljan broj “salvage” valute za nadogradnju jednog oružja na najveću razinu trebat ćemo igrati najmanje 100 sati. Ili pravim novcem kupiti Supply Drop mikrotransakcije. Ipak, jedna stvar je još bitnija od svega navedenog. Naime, u prošlim igrama poboljšane verzije oružja neke su karakteristike poboljšavale, dok su neke druge pogoršavale, održavajući pritom balans koji nije pružao ne-fer prednost nad drugim igračima.

Upravo tu je problem u Infinite Warfareu. Craftanjem se karakteristike isključivo poboljšavaju, čime igrač stječe preveliku prednost nad ostalim igračima. Što igru svrstava u Pay2Win vode (plati da bi pobijedio).

Ako uzmemo u obzir da Infinite Warfare donosi 34 oružja, trebati će nam oko 3400 sati da ista pojačamo do maksimalne razine. Ili ćemo plaćati Activisionu mikrotransakcije, jer budimo realni, mali postotak igrača si može priuštiti toliko sati igranja. Uz bitno slabija oružja jednostavno nećemo biti konkurentni.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS
Igra

Povezano