Vijesti

Cyberpunk 2077 u novom gameplay prikazu još jednom pokazao da ćemo se izgubiti u RPG-ijanju od svih mogućnosti

Mnoge igre žele biti RPG, ali ovu generaciju konzola i računala nismo dobili toliko pravih RPG-ova kojima je RPG-ijanje u samoj srži. Cyberpunk 2077 će s druge strane biti igra u kojoj ćemo se izgubiti i pogubiti od mogućnosti koje će igra pružiti.

U dva nova gameplay prikaza koje smo vidjeli danas, CD Projekt Red pokazao je tri različite klase odnosno tri različita puta koja ćemo odabrati na početku igre.

Klase (odnosno životno usmjerenje u igri) su Nomad, Corpo i Street Kid. Ako uzmete Nomada, vaše igranje kreće izvan grada u ogromnoj pustopiji koja okružuje Night City. Corpo je sasvim drugačija vrsta lika – kao što mu ime sugerira – Corpo je korporacijski čovjek premazan svim mastima poslovnog svijeta što može iskoristiti u idućim dealovima, a ima i pristup informacijama koje Nomad i Street Kid nemaju.

Street Kid je pak osoba koja zna sve low-level ulice grada. Dok Corpo zna poslovne ljude i ima veze u poslovnom svijetu, Street Kid ima svoje veze i benefite na ulici. Na početku biramo u kojoj ulozi želimo započeti i tako ćemo započeti naše priče na različitim mjestima.

Drugi gameplay video koji smo vidjeli pokazao je bogatstvo izbora kada pričamo o oružju. Postoji nekoliko korporacija, a svaka od njih proizvodi svoje oružje. Oružja variraju od manje-više standardnih do futurističkih čiji meci zaibilaze prepreke i sama traže metu. Moram priznati da mi je prvi prikaz oružja izgledao baš meh, ali ovaj poduži prikaz je maknuo bilo kakvu sumnju u osjećaj pucanja.

Ako ne želite pucati, ne morate jer su u igri i hladna oružja.

Uz sve ovo, CD Projekt Red objavio je nove slike koje izgledaju odlično. Teško je dočekati 11. mjesec. Ovo je igra koju ćemo igrati nekoliko puta kroz nekoliko mjeseci ili godina. Sloboda u igri je zaista ogromna i nema šanse da se sve iskusi u samo jednom prijelazu.

Igra

Povezano