Vijesti

Cyberpunk je blockbuster u nastanku; ambiciozniji projekt i od Witchera 3

Iz dana u dana sve nam je jasnije kako CD Projekt Red misli ozbiljno, Najozbiljnije.

Kako nam se bliži novi E3 u lipnju, tako dobivamo sve više novosti od trenutno najpoželjnijih igara na svijetu koje su još uvijek u razvoju, ili još uvijek nisu ni potvrđene. Novi Call of Duty i Battlefield već su praktički potvrđeni, tu će biti brdo novih informacija od The Last of Us 2, Metrou 3, možda čak i o Red Dead Redemptionu, međutim, glavna zvijezda sajma vjerojatno će biti Cyberpunk 2077.

Kažem vjerojatno, jer ekipa iza poljskog studija CD Projekt Red u zadnje vrijeme se voli poigravati sa svima nama. Nakon legendarnog *beepa* kojeg smo čekali dvije godine, studio je zakupio i značajan prostor na E3 konferenciji u Los Angelesu, međutim, kao što smo već i zaključili, s poljacima nikad ne znaš.

Jer izgleda da su i oni odlučili prepisivati od velikog Rockstara, pa su umjesto bombardiranja informacijama odlučili radije držati što je više moguće informacija u tajnosti. Ipak, CD Projekt Red prilično ovisi o svojim dioničarima i ulagačima, stoga tu i tamo ipak procuri nekakva informacija, odnosno intervju iz kojega trebamo čitati između redaka.

Europski Rockstar

Čelnik studija Adam Kicinski je na jednoj developerskoj konferenciji prošli tjedan izjavio kako je nadolazeći Cyberpunk 2077 njihov najambiciozniji projekt dosad. Veliki ulog je stavljen na njega, jer želja je započeti novu uspješnu franšizu te dokazati da je studio sposoban za više od jednog Witchera. Da nije talac jedne franšize.

Cyberpunk 2077 tako bi trebao biti igra u kojoj će uživati svi, a koja će određenim mogućnostima privući i najzagriženije RPG fanove. Svaki djelić svijeta, svaki detalj, svaki objekt kreiran je s tom idejom na naumu. Za saznati konkretno o čemu se tu radi trebati ćemo se strpiti još par mjeseci do E3 sajma.

Dakle, nakon Witchera čija je trilogija dovršena, studio želi stvoriti novo prepoznatljivo ime. Sa sve većim servisom za kupovinu digitalnih igara u vidu GoG-a, sve popularnojom kartaškom igrom Gwent, The Witcher serijalom za kojeg navodno nema planova da se nastavi, Cyberpunk bi trebao postati još jedno prepoznatljivo ime koje će obilježiti portofolio ovog rastućeg izdavača i developera.

 

Igra

Povezano