Vijesti

Cyberpunk je ponovno RPG, kaže CD Projekt

Negdje poslije izlaska Cyberpunka 2077 krajem 2020., uslijed niza kritika igra je izgubila svoj identitet, pa je i CD Projekt sa Steama iz opisa igre obrisao pojam RPG. A sada je on vraćen.

Kako smo pisali tada, umjesto akcijskog RPG-a, CD Projekt je po izlasku Cyberpunk opisivao kao open-world avanturu, a RPG je kao pojam nestao. “Cyberpunk 2077 je open world avantura, akcijsko-pustolovna priča smještena u mračnu budućnost Night Cityja”, do 1,5 nadogradnje stajalo je na Steamu.

Danas jesi, sutra nisi, prekosutra opet jesi

A sada – promjena. “Cyberpunk je open world akcijsko pustolovni RPG“, navodi se. Što se točno promijenilo u odnosu na launch ediciju? Pa, osim tehničkog peglanja koje je sa sobom povuklo i uskrsnuće na konzolama, i ne previše toga.

Ipak, bilo bi glupo govoriti da Cyberpunk nije RPG ili da nekada nije bio RPG. Sadržava sve elemente koje jedan RPG treba sadržavati, stoga nam nije baš jasno zašto je prvo došlo do uklanjanja pojma, a zatim i njegovog vraćanja. Izgleda da CD Projekt ponovno želi promovirati svoj hit kao RPG, a možda u tom smjeru krenu i naredne nadogradnje te DLC sadržaj.

Igra

Povezano