Vijesti

Digital Foundry: Na PS5 Pro ne očekujte 4K i 60 FPS-a u GTA 6

Nakon što je najavljen PS5 Pro, brojni igrači stavili su se u obrambenu poziciju protestirajući protiv (pre)visoke cijene, ali jedan dio njih svjestan je da postoje naslovi zbog kojih bi se uzimala takva konzola. Jedan od njih svakako je GTA 6, generacijska igra koju će mnogi željeti igrati u najboljem mogućem izdanju. Ali što očekivati od takve igre na novom hardveru?

4K rezoluciju i 60 FPS-a? Unatoč boljoj grafičkoj komponenti i PSSR-u, Richard Leadbetter s Digital Foundryja je skeptičan.

Glavni problem, kaže Leadbetter, leži u tome što PS5 Pro koristi isti procesor kao i standardni PS5. A Rockstarove igre poznate su po velikim otvorenim svjetovima i složenim simulacijama koje zahtijevaju mnogo CPU resursa. To znači da bi bilo vrlo teško postići 60 FPS, posebno ako je osnovna verzija igre na standardnom PS5 dizajnirana za 30 FPS.

Problematičan procesor

Ključni izazov je upravo procesorska snaga, a ne toliko grafička kartica, što bi moglo ograničiti performanse igre unatoč unaprijeđenom hardveru.

Međutim, to ne znači da GTA 6 neće iskoristiti prednosti PS5 Pro, dodaje. Igra će najvjerojatnije imati poboljšanu kvalitetu slike, bolju stabilnost performansi, a moguće je i da će isti procesor podignut na viši takt omogućiti nešto fluidnije iskustvo.

Dakle, nije problem rezolucija i to će vjerojatno ići u 4K, osobito uz PSSR, ali upitna je simulacija.

Igra

Povezano