Vijesti

Discord glasovna komunikacija stigla je na Xbox

Sony je prošle godine velikim ulaganjem u Discord najavio njegovu integraciju s PlayStation konzolama. Integracija je do danas rezultirala tek povezivanjem korisničkih imena za lakšu koordinaciju u crossplatform igrama. Dok je Sony na tom polju letargičan, Microsoft u pozadini radi veliki posao.

Tako se Xbox konzole od danas mogu povezati s Discordom. Igrači će na Xboxu moći vidjeti tko je online na Discordu te se međusobno pozivati u glasovne sobe na toj platformi. Discord neće utjecati na klasični Xboxov party chat, koji će se izvoditi simultano, a igrači će se prebacivati s jednog na drugi kroz postavku u meniju konzole.

Discord se na Xbox konzolama nalazi u Parties & chats meniju. Tamo će vas dočekati uputa da otvorite Xbox i Discord aplikacije na mobitelu kroz koje ćete povezati račune i spremni ste.

Ipak, ova mogućnost zasad je rezervirana samo za one koji sudjeluju u Xbox Insider programu, a kako kažu iz Microsofta, Discord će u narednim tjednima postepeno proširivati i na sve druge igrače. Ako još niste, u Xbox Insider program možete se uključiti preuzimanjem Insider aplikacije na Storeu.

Povezano