Vijesti

Dobili smo čak 8 minuta The Last of Us 2 gameplaya

Konačno, konačno, konačno malo fokusa na gameplay. U biti, puno fokusa, jer dobili smo čak 8 minuta gameplaya uz komentare kreatora igre. Ovako ćemo igrati The Last of Us Part II.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Igranje u ulozi Ellie neće biti ni približno isto kao igranje u ulozi Joela. Ellie je manja i slabija, a protivnici pametniji. Trebat ćemo naučiti igrati u podređenijoj ulozi, stoga zaboravite na trčanje od protivnika do protivnika i lagane eliminacije. Ellie će se trebati potruditi za svakog od njih.

Otvoreniji leveli poput onih u Unchartedu 4

Logično, stealth način igranja postaje još poželjniji, a budući da je Ellie agilnija brzo ćemo mijenjati pozicije, pa se čak i penjati na katove i krovove zapuštenih zgrada. The Last of Us Part II je vertikalnija igra od originala. Međutim, Ellie nigdje nije sigurna, jer protivnici će pretraživati sve lokacije. Ako predugo stojite u travi, kad tad ćete biti otkriveni. Trava više nema, kao u drugim igrama, čarobno svojstvo nestajanja.

Slično kao u Unchartedu 4 leveli su otvoreniji, pa je prilično izvjesno da ćemo u prvom prelasku propustiti neke encountere i skriptirane story sekvence.

Možda baš tamo lijevo u šumi u nekakvoj oronuloj kolibi zatočen čeka lik koji će nam kasnije biti zahvalan na spasenju.

Craftanje će biti otprilike slično kao u prvoj igri, ali koncept je proširen. Dakle, ovisno o odabranoj težini igranja u TLoU2 svijetu nailazit ćemo na manje ili više materijala za craftanje municije, paketa zdravlja, bomba i ostalih gadgeta. Developeri u gameplay komentaru tvrde kako su produkti craftanja raznovrsniji, pa bismo trebali imati više izbora pristupa žrtvi. Međutim, koliko će igra biti surova govori tvrdnja developera kako nećemo uspjeti u jednom prelasku nadograditi sva oružja i gadgete. Trebat će pažljivo birati i planirati nadogradnje.

Odluke koje ćemo donositi kroz igru, kako u odnosu prema drugim likovima tako i kod pristupa gameplayu imat će drugačiji utjecaj na okolni svijet i naraciju igre. Trebat će igrati pažljivu i dobro vagnuti svaku odluku. Jedva čekamo, posebice jer se, izgleda, radi o pravoj survival igri. Više nego je to bio prvi The Last of Us. Pogledajte i poslušajte i sami.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Igra

Povezano