Vijesti

EA kupio Respawn za više od 400 milijuna dolara!

Stiže i nova Titanfall igra.

EA je objavio kako će kupiti poznati Respawn Entertainment s kojim su surađivali na Titanfall serijalu. Respawn su osnovali glavni ljudi iza legendarnih Call of Duty igara, a nakon što su pokrenuli svoj novi nezavisni studio 2010. godine opet su obilježili FPS žanr sjajnim Titanfall igrama.

Respawn za EA trenutno radi na novoj Star Wars igri, kao i na tajnom VR projektu.  EA je kupio Respawn Entertainment za vrtoglavih 151 milijuna dolara u gotovini, 161 milijuna dolara u dionicama, a tu je i mogući bonus do čak 140 milijuna dolara koji ovisi o dostignućima studija u idućih nekoliko godina. 

Kotaku izvještava kako se već neko vrijeme šuškalo o mogućoj prodaji. Naime, južnokorejski Nexon – izdavač mobilne verzije Titanfalla – dao je ponudu za studio te je EA imao 30 dana kako bi pružio jednaku ili bolju ponudu, što su na kraju i učinili. Star Wars igra i dalje napreduje po planu, a sada smo dobili potvrdu da stiže i nova Titanfall igra.

EA je nedavno zatvorio Visceral Games koji je radio na Star Wars igri pod vodstvom Amy Henning. Nadamo se da i Respawn neće završiti kao brojni studiji koje je EA kupio, a zatim kasnije i zatvorio. Vince Zampella će i dalje voditi studio.

Oznake

Povezano

Back to top button
Close
Close