Vijesti

EA neće dići ruke od BioWarea, ali očekuje od njih da se srede i evoluiraju

Nakon što Anthem nije ispunio očekivanja (posebno prema igračima, jer prodaja nije uopće loša), pojavile su se razne špekulacije da bi slavni BioWare mogao postati prošlost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nitko to od nas ne želi, ali treba biti iskren i priznati da današnji BioWare nema veze sa starim studiom. Jednostavno, previše ključnih ljudi je napustilo studio i raspršilo se svuda. Studio je podbacio tamo gdje nikako nije trebao, a to je na novom Mass Effectu.

Kad na to nadodamo Anthem, jasno je da BioWare ne smije zeznuti Dragon Age 4. Ako to naprave, mislimo da im ide ključ u bravu.

Nije to rekao čelnik EA, Andrew Wilson, nego je to razmišljanje svih ostalih. A Wilson je u nedavnom intervju ponovio da EA vjeruje u BioWare i da su za njih oni i dalje vrlo visoko pozicionirani, no da moraju evoluirati i prilagoditi se današnjim zahtjevima i prohtjevima mlađih generacija, a s druge strane, moraju ostati studio koji obožavaju stariji igrači.

Upravo je Anthem trebala biti ta igra koja će kombinirati moderne “live-service” igre uz tradicionalnu BioWare priču i gameplay koji će vas zalijepiti za stolicu duže od 100 sati. Vidjeli smo kako je to završilo, no znamo zašto je to tako bilo.

Anthem će prema svim informacijama i dalje imati veliku podršku studija jer Wilson vjeruje da će BioWare na kraju popraviti igru, a očito da je u planu i nastavak jer EA vjeruje da je Anthem franšiza za idućih 7-10 godina.

Mnogi fanovi misle da bi najpametnije bilo da prvi Anthem jednostavno bude ugašen neko vrijeme da studio napravi ogroman reboot serijala koji je zaista potreban igri jer Anthem se održava na aparatima. Od toga logično neće biti ništa i Anthem će u svakom slučaju biti zapamćen kao veliko razočaranje koje se svejedno dobro prodalo.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano