Vijesti

EA Sports FC 25 dobio prvi gameplay prikaz, najveće promjene u taktičkom modelu

Nakon razočaravajućeg uvodnog prikaza EA Sportsa FC 25 bez konkretnih informacija o igri, uslijedio je gameplay deep dive trailer s prvim gameplayem uopće te objašnjenjem ovogodišnjih novosti.

Najveća nova značajka je prerađen model taktike sumiran u tzv. FC IQ. On će, poručuju iz EA Sportsa, utjecati na sve modove, a omogućuje finije postavke za svakog igrača ponaosob na terenu, gdje će više dolaziti do izražaja karakter i igraće kvalitete svakog od njih.

Više od šture pozicije na terenu bit će bitniji sistem igranja i kako se određeni igrač uklapa u njega. Nije isto igrati poziciju centralnog braniča u liniji od tri ili u liniji od četiri igrača, a sličnim se EA vodi u novom EA Sports FC.

Realov mlin i Špacina pirija

Kada smo kod taktika, one će u EA Sports FC 25 biti dinamičnije. Tansformirat će se iz jedne u drugu ovisno o položaju tima na terenu ili posjedu lopte. Tom prigodom EA ponudit će i neke konkretne taktičke postavke, poput Ancelottijeve u Real Madridu ili Guardioline u Manchester Cityju. Mi se svakako nadamo postavci Špacine legendarne “pirije”.

Novost je i uvođenje taktičkih prekršaja, a potom su tu i nove animacije, proslave i sve ono što dolazi sa svakom novom sezonom nekadašnje FIFA-e, a današnjeg EA Sports FC. Sve to od 26. 9. ove godine.

Igra

Povezano