Vijesti

Epic Games Store broji već preko 100 milijuna korisnika

Epic Games Store imao je poprilično težak start krajem 2018. godine, s gomilom mogućnosti koje nisu implementirane, a konkurencija ih ima. Ni dan danas Epicov Store još uvijek nema sve mogućnosti koje bi trebao, ali zahvaljujući jakom marketingu i besplatnim igrama Epic Games Store bilježi neke impresivne brojke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na vlastitom blogu Epic je prikazao neke od rezultata koji su obilježili ovu PC platformu, a mi ćemo izdvojiti najvažnije.

  • Kreirano je čak 108 milijuna računa
  • Korisnici su potrošili 680 milijuna dolara, od kojih polovica sigurno ide na Fortnite, jer je u nastavku navedeno kako je na igre drugih izdavača potrošeno “samo” 251 milijun dolara
  • Podijelili su 73 besplatne igre ukupne vrijednosti 1455 dolara, “claimane” su 200 milijuna puta, a prosječna ocjena svih njih prema OpenCriticu je 80%

Kako kažu iz Epica, u 2020-oj će se fokusirati na donošenje još mogućnosti, pripremu crossplay alata koje će ponuditi developerima, sinkronizaciju s Humble Storeom i ostalim trgovinama takvog tipa, te podršci za sustave naplate direktno od izdavača i developera.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano