Vijesti

Epic otvara vlastitu digitalnu trgovinu igara i opasno prijeti Steamu odličnim uvjetima prema developerima

Budućnost je sigurna, Epic Store i Steam voditi će veliku bitku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Epic je na valu stotina milijuna dolara prikupljenih od Fortnite Battle Royalea dobio krila. Njihov Unreal Engine 4 pokretač sve je atkraktivniji, neki od asseta sve su jeftiniji ili besplatni za male developere, a sad su konačno osjetili trenutak kad mogu zaprijetiti danas najvećem digitalnom distributeru videoigara – Steamu.

Pokretanjem Epic Storea ovaj novi digitalni servis planira se boriti sa Valveom znatno nižim maržama. Steam u ovom trenutku prosječno developerima uzima čak 30% novca zarađenog na toj platformi, dok će Epic Store uzimati samo 12%. Velika je to razlika koja bi mogla privući dobar broj developera na njihov servis odmah na početku.

podjelaepicstore.jpg

Također, svi oni developeri koji koriste Epicov Unreal Engine, a koristi ih preko 50% izdavača na Steamu, dolaskom na Epic Store neće plaćati licencu od 5% zarade za korištenje njihovog pokretača. Stoga su uštede za korisnike najpopularnijeg enginea na svijetu golemih 23% u odnosu na distribuciju igara na Steamu!

Bolji uvjeti prodaje i bolje korisničko iskustvo igrača i developera

Osim same prodaje igara, tu će biti implementiran i čitav niz socijalnih komponenti koje će približavati igrače s obzirom na njihove afinitete prema igrama, dok će developeri s igračima moći komunicirati nikad lakše i slobodnije. Zasad sve zvuči zaista jako dobro.

Epic Store će započeti sa svojim radom uskoro, dok će više detalja otkriti u noći s četvrtka na petak na The Game Awardsu, a gotovo je sigurno – ovaj servis će se odmah od samog starta prometnuti u velikog konkurenta Steamu. Velika većina novih igara pokretanih Unreal Engineom će odabrati upravo ovaj servis, dobar dio već etabiliranih igara će također pokušati pronaći svoju sreću na njemu, a baza od stotinjak milijuna igrača koji su već registrirani na njega kroz Fortnite stvara ogromnu prednost na samom početku!

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano