Vijesti

Financijske projekcije sugeriraju da GTA VI nećemo igrati prije 2023. godine

AŽURIRANJE VIJESTI 27.5. 19:00
Take-Two je demantirao analize analitičara i kažu da projekcije marketinga nemaju veze s GTA VI. Tako je prvi put izdavač uopće pričao o GTA VI. Više o tome ovdje:
https://ffa.hr/vijesti/take-two-je-demantirao-projekcije-koje-kazu-da-cemo-gta-vi-igrati-tek-2023/

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izdavač GTA igara Take-Two u svojim financijskim projekcijama možda je otkrio kako GTA VI ne bismo trebali igrati 2023. godine.

Naime, u projekciji troškova marketinga za Take-Two predviđen je skok potrošnje tek od 3. mjeseca 2023. godine (početak 2024. fiskalne godine) na skoro 90 milijuna dolara. To je trošak marketinga kakvog opravdavaju tek Rockstarove igre.

Izvor: Analitičar Jeff Cohen

Kako je za Venturebeat otkrio analitičar Jeff Cohen, skok potrošnje ranije je bio predviđen u periodu od 3. mjeseca 2022. godine, a sada je, kako vidimo, to pomaknuto za godinu kasnije.

Prema sličnom uzorku analitičari su točno predvidjeli i izlazak Red Dead Redemptiona 2 u 2018. godini. Međutim, Cohen i dalje upozorava kako u ništa ne možemo biti apsolutno sigurni.

Što do 2023. godine?

To bi značilo golemih 10 godina bez GTA igre. Međutim, koliko god to nama teško padalo, 2023. kao godina izlaska novog GTA ima smisla. Nove konzole bit će rasprostranjene na tržištu i stvorit će se preduvjeti da Rockstar i Take-Two obore vlastite rekorde prodaje.

Uopće ne sumnjamo da će Red Dead Redemption 2 dobiti svoj port za PlayStation 5 i Xbox One X na izlasku ili netom nakon s nadogradnjama grafike i performansi. Isti tretman trebao bi dobiti i GTA V, za čiju Online komponentu smo sigurni da Rockstar želi milkati i na novim konzolama.

Mi se nekako nadamo kako će Rockstar s prelaskom na novu generaciju ponuditi barem SP ekspanzije za obje igre. Podsjećamo, još od 2013. godine priča se o SP ekspanziji za GTA V poput onih za GTA IV. Sigurni smo kako je razvoj GTA V ekspanzije u jednom trenutku bio aktualan. To su dokazivali data mineri, a stizale su i slike glumaca iz mocap studija. Međutim, eksplozijom GTA Onlinea fokus Rockstara prebačen je na očito bitnije stvari.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Igra

Povezano