Vijesti

GameStop ponovno otvara neke poslovnice usred trenutne pandemije

GameStop je jedan od najvećih lanaca trgovina koje prodaju svima nam drage – igre. Naravno, prodaju oni i druge stvari, no reći ćemo da su game store.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ista firma je u velikoj silaznoj putanji, a stanje u svijetu naravno da nije povoljno za takvu vrstu djelatnosti. Možda se sjećate, GameStop je uredno htio nastaviti raditi i ne zatvarati svoje poslovnice kada je pandemija krenula. Zatvorila ih je država i regulative, a nisu imali niti propisnu opremu za dezinfekciju uz to što nisu esential djelatnost.

U sprovedbi je strategija smanjenja plaća, te ponovnom otvaranju svojih poslovnica u Italiji, Njemačkih, Austriji, te u South Carolini i Georgii. U narednim tjednima planovi su da se otvori još poslovnica. Trenutno je trećina njihovih poslovnica zatvorena (USA), dok ostatak prodaje igre na svojevrsnu drive-in shemu.

Zanimljivo je da potražnja za fizičkim primjercima igara opada u svijetu, pa je pitanje kada će ovaj oblik jednom možda i skroz utihnuti. Nadajmo se da se to ipak neće desiti, jer mi svi volimo onaj miris nekog specijalnog izdanja zapakirane igre, te mogućnost da bacimo igru kroz prozor ako je to zaslužila.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano