Vijesti

Gearsi 5 su ogroman korak naprijed u serijalu; open world, RPG elementi i nikad veća igra

Nažalost, FFA nije bio pozvan u LA ili gdje već, pa logično nismo mogli niti odigrati nekoliko sati kampanje što ostali veliki mediji jesu, ali svejedno možemo vam napisati ono što su oni rekli, ako vas zanimaju Gearsi 5.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mi ćemo napraviti Xbox One (X) recenziju igre jednom kada ona izađe, a do tada možemo se radovati novom smjeru u kojem igra ide.

Temelj za budućnost…

Gears serijalu svakako je trebao jedan malo veći zaokret. Ja sam zaista veliki fan Gearsa jer sam zbog prvih Gearsa odlučio kupiti Xbox 360, a ne PlayStation 3. I zaista, Gearsi 1 su mi ostali i dan danas u najboljem sjećanju, ali s vremenom serijal je ušao u monotoniju kao i svi drugi dugovječniji serijali.

Gearsi 4 su bili prva igra koju je radio Microsoftov first party studio The Coalition. Igra je bila školski odrađena, ali po ničemu posebna. Kako je sam priznao šef studija – Rod Fergusson – studio je još tada puno učio o nasljeđu i kultu igre.

U međuvremenu The Coalition je privukao u svoje redove neke od naboljih developera iz Sonyjevih studija, pa su tako prešli ljudi iz Naughty Doga, Insomniaca, Sancta Monice i dr., a rezultati su očito vidljivi.

Većina svjetskih medija koja je imala priliku odigrati par sati kampanje, slaže se da je ovo dosad najambiciozniji Gears of War naslov u bilo kojem smislu.

  • Gearsi 5 su igra koja je do sad imala najveći budžet i to se vidi na svakom koraku
  • Priča je navodno jako dobra – drugačija, svježa, osobnija, pametno ispričana i puno bolje strukturirana
  • Svijet igre je nikad veći i nikad slobodniji – igra nije open world naslov, ali ima poluotvoreni svijet
  • Ima hrpu istraživanja i stvari za skupljati pomoću kojih nadograđujete lika
  • Da, u igri su prisutni RPG elementi koji kako kažu novinari – savršeno pristaju u svijet igre. Nisu bezveze tu, nego imaju smisao i svrhu
  • Igra ima side misije baš zahvaljujući tome velikom svijetu
  • Možete voziti vozila, ali ne kao prije striktno u misijama nego između lokacija. U igri će biti nekoliko vrsta vozila
  • Postoje prave stealth misije, odnosno stealth mehanike koje možete koristiti, a ne morate
  • Kampanja je dugačka oko 12 sati ako želite samo proletit kroz nju, a ako ćete htjeti istraživati i otkriti sve između 18-20 sati
  • Potvrđeno je da će na Xbox One X-u igra biti u nativnoj 4K rezoluciji na 60FPS-ova; isto vrijedi i za PC verziju
  • Iako su promjene u igri velike, i dalje je ostao onaj nenadmašni Gears feeling pucanja

Ako želite pročitati malo opširnije što smo vam ovdje napisali, predlažemo članke novinara GamesRadara i Windows Centrala.

Rod Fergusson je potvrdio da su Gearsi 5 (čak ne vidimo više nigdje ono “Of War”) početak nove ere za serijal, a ako ćemo suditi po prvim dojmovima, čeka nas zaista posebno iskustvo.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS
Igra

Povezano