Vijesti

Ghost of Tsushima će vjernim prikazom feudalnog Japana probuditi samuraja u nama!

Iduće godine je drevni Japan opet in!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da je drevni Japan (ili bolje rečeno Nippon) posljednjih godina postao interesantan kao okruženje u igrama nekim razvojnim timova, nije potrebno dodatno naglašavati. Dovoljno je nabrojati naslove kao što su Nioh, Sekiro: Shadows Die Twice i Onimusha: Warlords remaster i također Sucker Punchov budući potencijalni hit – PlayStation 4 ekskluzivu Ghost of Tsushima.

Jedina stvar leži u tome što se za pohvat rekreacije određenog dijela prošlosti Japana obično usuđuju napraviti razvojni timovi Japanske nacionalnosti. Njima je vjerojatno puno lakše prokopati povijest vlastitog naroda i što vjernije prikazati “kako je to nekada bilo”, ako je naglasak na realnosti. Sucker Punch kao zapadnjački razvojni tim možda na prvu ne djeluju kao netko tko bi imao kvalifikacije za uhvatiti se u koštac prenošenja feudalnog Japana. Ali čini se da neće biti mjesta za strah.

https://www.youtube.com/watch?v=kSAvzeopPC8

Pogonjeni romantiziranjem cijelog tog okruženja i poimanja termina samuraja, kreativni Direktor Nate Fox i Sucker Punch će se pobrinuti da igri Ghost of Tsushima ne manjka autentičnosti po pitanju povjesnih činjenica i općenitog osjećaja da smo doista samuraj u drevnom Japanu. Kao što ime igre nalaže, radnja će se događati na otoku Tsushima koji je smješten točno između Južne koreje i najjužnijeg japanskog otoka Kyushu u godini 1274. kada su Mongoli bili izrazito aktivan osvajački narod te se od istih treba braniti kao posljednji samuraj. Pošto se radi o igri open world karaktera, na raspolaganju će nam biti cijeli otok.

Fox kaže da su se oslonili na razne stručnjake i eksperte tog perioda kako bi što vjernije mogli prenijeti bitne značajke i kulturološke norme feudalnog Japana u igru, a to ide do te razine da se pazi na to kako će samuraji u igru mahati katanom i noževima. Ništa se ne prepušta slučaju te se konstantno traže mišljenja i savjeti oko toga kako nešto napraviti da se nebi slučajno “skrenulo s puta”.

To je sve svojevrsni izazov za Sucker Punch jer, za razliku od Infamousa gdje su mogli sve sami smisliti, ovoga puta za Ghost of Tsushima treba vjerno prenijeti nešto što je nekada postojalo. Sve mora biti podređeno jačanju i održavanju “osjećaja” da smo lutajići samuraj. Još k tome dodajmo činjenicu da Sonyjeve ekskluzive razvaljuju svojom kvalitetom, pred Sucker Punchom je zadatak da nastavi u revijalnom tonu pa ako je moguće – i podigne ljestvicu kvalitete još više. Nadajmo se da hoće.

 

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Igra

Povezano