Vijesti

GPD WIN 3 je gaming PC u obliku Nintendo Switcha

Nintendo Switch je veliki globalni hit. Igranje u pokretu ili iz kreveta nešto je što igrači očito žele i vole, a to posebno vrijedi kad na raspolaganju imaš gomilu odličnih igara. A ako nešto ima raznolikost igara onda je to Windows PC sa svim mogućim platformama/trgovinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

GPD je kineski proizvođač koji se prethodno dokazao s kompaktnim mini računalima, sada je osmislio i razvio Windows 10 PC u obliku Nintendo Switcha koji može igrati praktički sve moderne PC igre.

Logično, ne u detaljima na koje je naviknula PC Master Race ekipa, ali i5 1135G7 procesor, Intelova Xe GPU integrirana grafička kartica koja svoju memoriju dijeli s 16GB LPDDR4x RAM-a te solidan PCIe 3.0 1TB SSD (s PCIe 4.0 podrškom) dovoljne su za igranje u pokretu na 5.5″ 720p ekranu (baš poput Switch Lite verzije).

Za početak prodaje GPD tek treba početi prikupljati novac na IndieGoGo kampanji, a sudeći po tome kakav su buzz izazvali diljem svijeta te uspjehu njihovih prethodnih uređaja vjerojatno će uspjeti skupiti traženih 200 tisuća dolara.

U prodaju bi trebala krenuti skuplja verzija za $899 s Xe 96 grafikom te jeftinija verzija za $799 s Xe 80. Prema navodima proizvođača, obje verzije dobro izvode sve moderne igre. Pa tako Death Stranding, Sekiro, Doom Eternal, F1, Borderlands 3 idu preko 60 FPS-a, igre poput Valoranta, Siegea, Monster Hunter Worlda te posebno League of Legendsa idu preko 70 FPS-a, dok se Red Red Redemption 2, Far Cry: New Dawn, Outer Worlds, Shadow of the Tomb Raider i druge zahtjevnije izvode u prosjeku iznad 40 ili 50 FPS-a.

A da se ne radi o prevari, te da je GPD Win 3 zaista dobar proizvod potvrdio je i jedan od najvećih tech Youtubera Linus. Linus kaže da bi ergonomija mogla biti i bolja, ali zato su palice i D-pad jako dobro izvedeni, a sve isprobane igre se fino igraju bez pregrijavanja ili većih tehničkih poteškoća.

Ovaj mini PC može se spojiti i na monitor ili TV te igrati ili obavljati bilo kakve PC aktivnosti i na takav način. Zvuči zanimljivo, ali cijena bi mogla odbiti mnoge. Ipak, ako se prve recenzije serijskog uređaja pokažu dobre kao što su to Linusovi dojmovi, neki će definitivno razmisliti vrijedi li kompaktno PC igranje preko 5 tisuća kuna.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano