Vijesti

GTA 6 trebao bi biti nešto manji, a s vremenom će se povećavati

Već praktički desetljećima u gaming industriji (i ne samo u toj industiji) ususret izlasku gotovo svake igre/proizvoda/usluge developeri rade jako puno prekovremenih sati i to je u posljednje vrijeme postao veliki problem. Neki od njih rade i po stotinjak sati tjedno, uključili su se i novinari i trenutačno se na internetu i izvan njega vodi otvorena kampanja protiv gotovo svih velikih izdavača nebi li se smanjio tzv. “crunching period”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To je jako loš PR za većinu od njih, pa su neki od najvećih developera krenuli u značajne reforme. Ali računica je jasna. Manje odrađenih sati = duže čekanje na igre. Rockstar je jedan od developera koje se najviše proziva, a Kotaku koji je prvi poveo hajku protiv izrabljivanja developera u gaming industriji sada se javlja s ekskluzivnim informacijama iz Rockstara.

Rockstar je proveo reforme, developeri su zadovoljniji, sada rade manje, a kako bi se i dalje izdavale igre u barem sličnim razmacima one će sada biti manje, a s vremenom će dobivati na širini.

“Plan vodstva za njihovu iduću igru, novi nastavak Grand Theft Auto serijala je izdati relativno malu igru (što je za Rockstarove strandarde i dalje velika igra), a zatim je s vremenom proširivati regularnim nadogradnjama kako bi smanjili crunch.”

Kotaku

Kako se nastavlja dalje u tekstu, GTA 6 je još uvijek u ranijoj fazi razvoja pa se dosta toga još može promijeniti. Ali developeri koji su bili glasni u negodovanju prema odnosu Rockstara uoči izlaska Red Dead Redemptiona 2, sada su zadovoljni i optimistični novim smjerom kompanije.

Podsjeća na GTA Online

Dok iskreno ne znamo kako bi funkcionirala filozofija navedena u naslovu za single player, osim u slučaju da nas očekuje više različitih priča i kampanja u GTA 6 svijetu (što apsolutno pozdravljamo), podsjećamo kako GTA Online od svog izlaska funckionira upravo na istom principu. GTA Online je na izlasku 2013. bio sadržajem poprilično ograničena igra, a njegova današnja veličina je neusporediva.

Iako do izlaska GTA 6 prema Kotakuu će “proći još neko vrijeme”, mi podsjećamo kako je službena najava igre vjerojatno jako blizu. S obzirom da službena GTA VI domena http://gtavi.com/ (koja je ranije godinama vodila na Rockstarove stranice) od prošlog mjeseca ne vodi više nigdje, što je praksa ususret podizanja za potrebe nove igre.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Igra

Povezano