Vijesti

GTA V prodan u zaista nevjerojatnih 130 milijuna primjeraka

Moramo ponoviti brojku iz naslova – 130 milijuna. I onda ponovite u sebi ponovno nekoliko puta 130 milijuna i shvatite koliko je to zapravo ogroman uspjeh. Ne za jednu igru, nego prodati bilo što u 130 milijuna primjeraka je apsolutno fantastično.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dvije generacije konzola i online

Ja ću vam prvi priznati da GTA V nisam nikada završio, a niti sam ga puno igrao, a svejedno sam ga kupio i za PS3 i za PS4. Rockstar je upravo prodao na milijune primjeraka igara zbog toga što je velika većina igrača kupila igru najmanje dva puta – jednom na PS3/X360, a drugi puta na PS4/Xbox One. Neki od nas i vas su igru kupili čak još jednom i za PC.

Za svaki slučaj…da se nađe.

Druga stvar koja je GTA V odvela u ovako neslućene visine je činjenica da je igra itekako i danas živa, svježa i nova zahvaljujući fantastičnoj online komponenti koja je svijet i igra za sebe. Kampanju ćete igrati danima, pa možda i tjednima, ali kad vas GTA Online uvuče u svoj svijet – tamo ćete ostati mjesecima, a potencijalno i godinama.

Novi GTA…

Stoga ne čudi apsolutno nikoga što igraći svijet želi novi GTA, a Rockstaru se ne žuri jer iako je igra originalno izašla 2013. godine i dan danas je redovno svaki tjedan u top 10 najprodavanijih igara, a često bude i na prvom mjestu.

Prilično je jasno da je novi GTA debelo u izradi i da zaista očekujemo kako ćemo nekakav teaser vidjeti ubrzo. Dok se to ne dogodi, moramo se duboko nakloniti Rockstaru i uspjehu koji je GTA V postigao i dalje postiže.

Kapa dolje.

Koliko je GTA V svijet za sebe pokazuje i veliki uspjeh RDR 2. Igra se prodala u orgomnih 31 milijun komada, a GTA V bježi samo malih 100 milijuna. Biti će zanimljivo vidjeti koje brojke će postići i RDR 2 jer smo sigurni da će ga Rockstar portati na next-gen konzole i PC.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS
Igra

Povezano