Vijesti

Hoće li GTA 6 predvoditi novo povećanje cijena igara?

Cijene igara i moguće poskupljenje postaju sve češće teme u industriji. Nije iznenađujuće, s obzirom na to da razvoj igara traje godinama, zahtijeva napredne tehnologije, te uključuje sve veće troškove marketinga i poboljšanja uvjeta rada u studijima, sve to dovodi do rasta budžeta.

Sa svakim povećanjem cijena izdavači strahuju od odmazde kupaca, ali u idućem poskupljenju mogao bi im pomoći Take-Two. Prema mišljenju Michaela Dousea, voditelja izdavačkog odjela u Larianu, GTA 6 bi mogao biti prva igra koja će postaviti novi standard cijena. Douse smatra da bi igre trebale biti skuplje od početka jer troškovi njihove proizvodnje stalno rastu.

Iako specijalne edicije s dodatnim sadržajima pokušavaju nadoknaditi troškove, osnovne cijene igara bi, smatra, trebale bolje odražavati njihovu kvalitetu i dubinu.

Svi čekaju da GTA 6 to napravi

Douse naglašava da je sadašnja praksa jedinstvenih cijena neodrživa te da cijene igara moraju pratiti inflaciju i sve veće troškove proizvodnje. Dodaje kako mnogi u industriji očekuju da će upravo GTA 6 otvoriti vrata povećanju cijena, s obzirom na to da se radi o jednoj od najiščekivanijih igara u povijesti, a koja će pritom sasvim sigurno i opravdati veću cijenu. Osobito zbog neusporedive razine produkcije.

Prošle godine kružile su glasine čak i o 150 dolara na dan izlaska, što pak zvuči pretjerano te bismo tu glasinu ipak otpisali. Ali ako Take-Two odluči povećati cijenu GTA 6, postoji mogućnost da će i drugi izdavači slijediti taj primjer, što bi moglo postaviti novi standard za cijene igara. Drugi u ovoj generaciji konzola.

Igra

Povezano