Vijesti

IGN tvrdi da bismo trebali smanjiti očekivanja za PS5 i XSX, Geoff Keighley demantira

Xbox Series X prezentacija third-party igara bila je razočaravajuća. Od samog izbora, preko prezentacije i grafičke kvalitete, teško je i na prste ruke prosječnog stolara nabrojati pozitivne aspekte.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Internetom je zatim odjeknuo tekst IGN-ovog Tom Marksa koji ukratko tvrdi – ne očekujte previše grafički od next-gena. Tom tvrdi kako nas next-gen igre, posebice na početku generacije, neće izuti iz cipela s obzirom kako su igre na konzolama već sad dotaknule određeni grafički vrhunac u 4K na PS4 Pro i XONE X. “Nećemo doživjeti skok kakav je bio kod prethodnih tranzicija.”

Geoff Keighley, jedan je od “onih” novinara u industriji koji ima pristup svemu nije se složio s IGN-om, pa u nastavku rasprave na Twitteru potvrdio kako još nismo vidjeli ni “N” od next-gena.

Nove igre će još neko vrijeme izlaziti i na starim konzolama, što će usporiti napredak

Ako pitate nas, osim naslova clickbait naravi, Tom iz IGN-a bio je na dobrom tragu. Iako ga je većina interneta razapela. Tom je napravio grešku što je pisao iz perspektive Xbox One X igrača, konzole koja već u ovom trenutku izvodi igre u nativnoj 4K rezoluciji. Prve cross-gen igre koje će dolaziti od third-party developera definitivno neće ni približno iskoristiti hardverski potencijal novih konzola. U odnosu naprama najsnažnijoj konzoli aktualne generacije to neće biti grafički skok koji će oboriti s nogu. S druge strane, od takvih igara definitivno očekujemo izvođenje u 60 sličica u sekundi, minimalne brzine učitavanja i sve ostale blagodati koje donosi sirovi hardverski skok. Ako se, primjerice, novi Assassins Creed bude izvodio u samo 30 FPS-a na PS5 i XSX nećemo ga ni kupiti. To bi predstavljalo isključivo nesposobnost i(ili) ljenost developera.

Iz perspektive igrača koji još uvijek igraju na baznim PS4 i XONE (pa čak i PS4 Pro) konzolama u 1080p i manjim rezolucijama “bomba” će biti apsolutno sve što pokrenete na PS5 i XSX. Dok od launch igara Sonyjevih i Microsoftovih studija očekujemo da nas obore s nogu bez obzira igrali se ranije na baznom XONE ili na XONE X.

Geoff Keighley kaže kako će nas next-gen grafički oboriti s nogu. Mi mu vjerujemo i jedva čekamo vidjeti first-party igre. Ali ćemo ipak ostati oprezni i nećemo očekivati previše od cross-gen igara koje ne dolaze iz Sonyjevih ili Microsoftovih studija. Njima će u fokusu ostati još uvijek aktualne konzole i njihovi igrači kojih ima preko 150 milijuna.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano