Vijesti

Igrali smo Stalker 2 prije izlaska. Dobro mu je došla odgoda

Dobili smo ekskluzivnu priliku na Gamescomu prije svih isprobati Stalker 2: Heart of Chernobyl, uz brojne druge igre o kojima ćemo pisati narednih dana.

Radi se o 20-minutnom demou koji po mom mišljenju kreće negdje nakon samog uvoda. Demo je započeo s dugom cut scenom koja je bila izvrsno izvedena, kao da gledam neku kvalitetnu seriju. Vidi se visoka razina produkcije.

Krećemo iz podruma gdje smo morali pronaći način da izađemo van. Sve to me jako podsjetilo na uvodne scene Metro serijala. Tijekom tog početka, naučili smo kako koristiti osnovne mehanike igre i upravljati inventarom. Po izlasku van, dobili smo zadatak – pronaći prijatelja.

Na putu do cilja, napadalo me nekoliko čudovišta koja pripadaju tom biomu, ali ništa što bi bilo vrijedno detaljnijeg opisa. Pucnjava i korištenje oružja pružaju onaj zadovoljavajući osjećaj koji smo očekivali. Tek kasnije, susreo sam se s prvim nevidljivim bićima tijekom misije koja mi je bila prilično nejasna. Zahtjevi nisu bili jasno definirani, što je rezultiralo time da sam nekoliko puta izgubio život.

Duga vremena učitavanja

To me dovelo do prvog nezadovoljstva – dugih vremena učitavanja. Na Xbox Series X je trebalo između 30 i 40 na ponovno učitavanje, što bih najlakše usporedio s vremenom učitavanja u Red Dead Redemption 2. Ali s PS4. Nažalost, nisam uspio provjeriti vremena učitavanja na PC-u, ali prema kolegama, igra je tamo izgledala puno bolje.

Nakon nekoliko pokušaja i uz mali hint od developera uspjevam proći misiju, a time je moj demo došao kraju.

Grafički, Stalker 2 djeluje vrlo ispolirano, premda mi je igra u nekim dijelovima djelovala pomalo previše tamno, što se, naravno, uvijek može korigirati u postavkama. Ono što sam primijetio je da se igra na konzolama vrtjela u 60 FPS-a, dok bih se usudio reći da je na PC-u dostizala i do 120 FPS-a.

Dobrodošla odgoda

Ovo je moj drugi demo Stalker 2: Heart of Chernobyl i mogu reći da je vidljiv ogroman napredak u odnosu na prošlu godinu. Atmosfera je izvrsna, grafički izgleda sjajno i igra se točno onako kako smo očekivali. Ne znam što će biti s ostatkom igre kasnije ove godine, ali dojam je kako je developerima iz GSC Game Worlda dobro došla još jedna godina razvoja.

Stalker 2: Heart of Chernobyl izlazi 20. studenoga ove godine za XBOX i PC, od prvog dana dostupan na Game Passu.

Igra

Povezano