Vijesti

Izašao je Planet Coaster, simulacija izgradnje zabavnog parka kakvu nismo imali godinama

Podžanr izgradnje i simulacije zabavnog parka vraća se na velika vrata.

2016. godinu ćemo zasigurno pamtiti po uskrsnuću rollercoaster igara. Iako tek u early access verziji, dobili smo spiritualnog nasljednika Rollercoaster Tycoona –Parkitect. Tu je i RollerCoaster Tycoon World koji formulu iz trojke pokušava nadograditi, ali čini se da je upravo zvijezda igre iz naslova uzrokovala brzopleto izdavanje očito nedovršene igre.

Naime, kada su developeri iz Frontiera prije dva tjedna najavili izdavanje Planet Coastera 17. 11., Nvizzio Creations koji stoji iza RCT World igre brže bolje je odlučio izdati svoju još nedovršenu igru upravo isti dan. Rezultat je nedovršena igra s očajnim performansama, za razliku od Planet Coastera koji je pravi primjer kako treba teći proces predstavljanja i izdavanja igre.

Planet Coaster je tako iza sebe još i prije izlaska skupio veliku bazu obožavatelja, a igra je u proteklih godinu dana usmjeravana upravo prema njihovim naputcima. Prema prvim reakcijama radi se konačno o igri koja nakon dugo vremena može s ponosom nositi epitet predstavnika žanra. Povodom izlaska tu je i launch trailer, koji je kompletno snimljen iz gameplayja.

https://www.youtube.com/watch?v=QDqlXGg394k

 

Igra