Vijesti

Izdavač ponovio: GTA 6 izlazi u jesen iduće godine

Prošlo je sad već 9 mjeseci od najgledanijeg trailera za neku videoigru svih vremena te isto toliko mjeseci bez ikakve dodatne službene informacije o GTA 6. Take-Two ga sramežljivo spomene investitorima na kvartalnim druženjima, a tako je bilo i jučer.

Logično je pričati o odgodi, ali nakon što je Take-Two u prethodnom izvještaju smjestio GTA 6 u jesenski period iduće godine, sada četiri mjeseca pametniji ponavlja to isto. GTA 6 barem zasad nije dobio odgodu te se još uvijek planira za jesen 2025. Analitičari su dojma kako do odgode neće ni doći i zapravo se radi o prilično konzervativnom datumu koji je unaprijed isplanirao više nego uobičajeni razvojni ciklus.

Očekuje se usporavanje

Što se tiče same franšize, GTA 5 je premašio 200 milijuna prodanih kopija i, dodaje izvršni direktor Strauss Zelnick, nastavlja premašivati očekivanja. Serijal je prebacio prodaju od 430 milijuna primjeraka što je 5 milijuna više nego prethodnog kvartala. Istovremeno, GTA 5 je na PS5 i dalje najpopularnija igra po metrici preuzimanja, a svaki put kada GTA Online dobije ekspanziju igra završi na samim vrhovima prodajnih ljestvica. Sjajno i nezamislivo za igru koja broji više od 11 godina.

Ipak, priznaje izdavač, u narednom periodu očekuje usporavanje. Upravo pred GTA 6 koji će nadoknaditi svaki rezultat, pa ga i dobrano premašiti.

Igra

Povezano