Vijesti

Japanski dnevnici – Ys IX: Monstrum Nox uskoro i na zapadu

Jeste li igrali YS VIII: Lacrimosa of Dana? Kao strastveni ljubitelj žanra kao takvog, Lacrimosa mi se prikrala iz nehaja. Radi se o akcijskom JRPG serijalu anime stila i savršenih soundtrackova. Počeo bih vijest jednim divnim ostvarenjem:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Možda vas uspije navesti da zaigrate, ako niste do sada…

Nedavno je u interviewu sa gematsu portalom otkriveno da nas sljedeći YS očekuje na zapadu. Konačno, Japanci se već naveliko igraju, a mi, ljubitelji njihove uvrnute kulture, nikako da dočekamo svoj red.

https://www.youtube.com/watch?v=7w2zWTOGXwA

Citirat ću dio interviewa vezan za temu, a ostatak ostavljam na vama da pročitate, jer radi se generalno o još naslova, između ostaloga Legend of Cold Steel 4 portu za zapad itd.

“—Falcom games poznat je po odugovlačenju kada se radi o izdavanju igre za zapadno tržište. Zero no Kiseki i Ao no Kiseki, na primjer, nikada nisu prevedi na engleski. S obzirom da dolaze na PS4, ima li planova oko izdavanje istih na zapadu? Također, uključuju li ti planovi i Ys IX: Monstrum Nox?”

Kondo: “Jako mi žao što još nismo uspjeli izbaciti Zero i Ao [na zapadu]. No, mislim da izdavanjem igre za PlayStation 4 (Japan) otvara mogućnosti da igru s vremenom izdamo i za sjevernu Ameriku, te Europu. Što se tiče Ys-a IX, pripreme za izdavanje na zapad su u tijeku.”

Izvorni članak:
https://www.gematsu.com/2020/04/falcom-interview-with-president-toshihiro-kondo-trails-series-ys-ix-monstrum-nox-coming-west-and-more

YS: Origins također je dostupan za PS4 konzolu. Iako naslov nije nešto revolucionarno i previše zabavno, Memories of Celceta bit će spremna u proljeće ove godine, a radi se o nešto boljem naslovu:

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano