Vijesti

Jason Schreier potvrdio da Star Wars KOTOR dobiva remake!

Otvarajte šampanjce, slavlje može započeti, jer Jason Schreier je uvijek u pravu!

Bez ikakve dvojbe, Knights of the Old Republic je (po)najbolja Star Wars igra ikada. Tko ju je igrao će se složiti, a tko nije neka ga bude sram i pokrije se ušima. Iako je prošlo gotovo 20 godina od izlaska, mnogi fanovi je igraju iznova, uživajući u iznimnom RPG iskustvu. Drugi se pak sa sjetom prisjećaju zlatnih dana BioWarea, kada su isti bili bogovi RPG žanra.

Iako možda nema spasa za BioWare, KOTOR izgleda dobiva facelift. U sinoćnjem MinnMax podcastu, Jason Shrier je potvrdio da Star Wars KOTOR dobiva remake te da na njemu radi Aspyr studio.

Za neupućene, radi se o studiju koji je gotovo 25 godina portao sve moguće i nemoguće naslove uglavnom na Mac i Linux mašine. Zadnjih godina portaju na mobilne odnosno VR uređaje kao i moderne kućne konzole. Studio ima solidnog iskustva sa portanjem Star Wars igara, no ipak je iznenađujuće da se tako važan naslov povjerio studiju koji nema jakog iskustva u razvoju (ako zanemarimo Fahrenheit Remastered za PC, Linux i Mac). No ako EA i BioWare imaju povjerenje u Aspyr, tko smo mi da sumjamo u njihov sud?

Eurogamer je s druge strane također potvrdio razvoj remakea KOTOR-a koji je po njihovim saznanjima već neko vrijeme u razvoju. Kao i Schreier, Eurogamer također govori o remakeu, ne o običnom portu, po kojima je Aspyr studio najviše poznat.

2023. godine će biti dvadeseta obljetnica izlaska KOTOR-a te je odličan remake možda i najbolji način za proslavu takvog jubileja. Jedino je pitanje na koje će platforme doći – oba KOTOR-a su bili Xbox i PC ekskluzive. Da li će Xbox ugrabiti ovaj remake u potpunosti za sebe ili će i PlayStation igrači imati priliku?

Igra

Povezano