Vijesti

Je li ovo budućnost igranja? Ovo je Sonyjev 3D ekran s hologramskim prikazom paprene cijene

Proširena stvarnost polako ulazi u mainstream. Razne uređaje za VR reprodukciju već je moguće kupiti i u Konzuma, većina modernih telefona s Arm procesorima već sada može prikazivati imaginarne predmete u našem okruženju kroz zaslone mobitela, Microsoft je daleko dogurao sa Hololensom i prikazu holograma kroz posebne naočale, a Sony je sada otišao korak dalje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Spatial Reality Display ime je novog Sonyjevog uređaja koji ispred gledatelja donosi holografski prikaz gledan golim okom. Radi se o 4K ekranu veličine 15.6 inča s premazom od mikro optičkih leća i senzorom za praćenje oka. Svaki piksel se u biti dijeli na dva dijela i tako se stvara imaginarni 3D prikaz koji pomicanjem glave možete promatrati u dubinu iz različitih kuteva. Pogledajte ispod kako to izgleda u praksi.

Radi se konceptu koji je pionir u svojem polju te će doživjeti i svoj komercijalni debi po cijeni od čak 5,000 dolara. Spatial Reality Display u ovoj izvedbi namijenjen je prije svega profesionalcima na polju 3D računalne grafike, a Sony je u videu iznad predstavio svoju viziju primjene ovakvog uređaja. Tako će, primjerice, arhitekti si međusobno slati 3D prikaze projekata koje razvijaju, a nova dimenzija pregleda donijet će jednu novu, prirodniju dimenziju u radu.

Osim visoke cijene i generalnog koncepta koji će eventualno tek probiti put tehnologiji ovakvog tipa u komercijalnu upotrebu, mana ovog uređaja su relativno mali ekran, te uvjeti promatranja iz kuta od 45° od samo jedne osobe. Unatoč svim nedostatcima radi se o impresivnom uređaju. Nešto slično imao je Nintendo s 3DS-om, ali radi se o neusporedivim tehnologijama i razini kvalitete prikaza.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano