VijestiZanimljivosti

Kako bi izbjegao poskupljenje, jedan igrač je produžio PS+ do 2050.

U srijedu je poskupio PS+ za sve one koji još nisu pretplatnici. Svi aktualni pretplatnici svoja poskupljenja će po višoj cijeni plaćati od 6. 11., a jedan od načina kako ga zaobići je tzv. gomilanje pretplate. Naime, PS+ možete uplatiti za više godina unaprijed, a jedan igrač se riješio, čini se, za čitav život.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Radi se o igraču u Turskoj, koja je u ovom valu poskupljenja prošla najgore. Naime, brojni igrači su VPN metodama upravo iz te zemlje uzimali pretplatu povoljnije, jer je zbog lošijeg životnog standarda i neusporedive inflacije tamo bila jeftinija. Kako to obično biva, nastradat će najpotrebitiji, jer je prvenstveno zbog grabežljivaca iz ostatka svijeta Sony tamo podignuo cijenu pretplate 6 puta.

Tako će Turci i svi oni koji se tako po VPN-u osjećaju, PS+ Essential umjesto 240 lira plaćati 1400 lira, a umjesto 400, Extru će plaćati 2340 lira. To je i dalje jeftinije nego kod nas u Europi (48 naprama 72 eura za Essential i 81 naprama 126 za Extru), ali radi se o velikom skoku. Tolikom da je jedan igrač odlučio produžiti svoj PS+ za maksimalnih 27 godina.

Slika s PS+ pretplatom do kolovoza 2050. podijeljena je na Redditu. Igrač je Deluxe (pandan Premiumu koji nema igranje iz clouda) platio 460 lira godišnje. Umnoženo s 27 i prebačeno u eure to je samo 432 eura. 432 eura za 27 godina najskupljeg PlayStation Plusa. Za usporedbu, u Hrvatskoj za taj iznos po novim cijenama ne možete dobiti ni četiri godine Extre. Isplati li se? Zaključite sami.

Povezano