Vijesti

Kinezi će mladima zabraniti igranje igara poslije ponoći

Ovisnost o videoigrama i internetu je u Kini prilično veliki problem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Skoro pa nema dana kada na mainstream portalima ne naletimo na vijest o smrti ponekog nesretnog Azijca usred ekscesivnog igranja videoigara. Posebno se to odnosi na Kineze, čija se vlast već godinama muči s velikim problemom koji je zadesio veliki dio mlađe populacije. Naime, ovisnost o videoigrama, konkretno o online igrama sve više uzima maha, pa kineske vlasti unatrag nekoliko dana otvaraju posebne kampove gdje mlade šalju na odvikavanje od interneta. Preporučamo da pročitate CNN-ovu reportažu za više informacija o kampovima, o tome kako mladi Kinezi tamo završavaju i s čime se suočavaju.

Kineski_kamp.jpg

Scena iz kineske komune za ovisnike o internetu i videoigrama.

Međutim, rezultati nisu zadovoljavajući, pa u Kini razmatraju novi pristup ovom gorućem problemu. Naime, vlasti su došle na ideju zabraniti svim maloljetnicima igranje online igara poslije ponoći. Vjeruju kako će na taj način natjerati mlade na neke zdravije životne navike, poput recimo — prakticiranja redovnog noćnog sna.

Prilično je izgledno kako će se zakon donijeti, što znači da će sva djeca prilikom registracije na neku igru morati priložiti svoju osobnu iskaznicu. Administratori igara će zatim maloljetnicima trebati onemogućiti igranje od ponoći pa sve do 8 sati ujutro. Preostaje nam samo za vidjeti hoće li se mladi Kinezi u tom periodu odlučiti na igranje neke offline igre, ili će zaista otići na spavanac.

Što mislite, treba li se i naša vlast ugledati na Kineze?

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano