Vijesti

Ključne osobe iz Konamija prelaze raditi u Kojima Productions

Konami je u sve većim problemima nakon raskida poslovnog odnosa s Kojimom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Već svi znamo da je Kojima nakon prekida poslovne suradnje s Konamijem osnovao vlastiti nezavisni studio i zadržao Kojima Productions ime u kojem je već zaposlio brojne ključne osobe iz bivšeg Kojima Productionsa. Legendarni Yoji Shinakwa je od samog početka bio uz Kojimu, kao i MGSV producent, Kenichiro Inaizumi.

Kojimin studio je u prošloj godini itekako dobro napredovao, a ekipa je već počela raditi i na Death Strandingu za koji okupljaju vrhunske developere, a tu je i direktna suradnja sa Sonyjem i Guerrilla Games koji su im pružili svoj Decima pokretač i tehničku podršku. Nedavno smo saznali da je predsjednikom Kojima Productionsa postao i bivši predsjednik Konami Europe, Shinji Hirano.

MGS5 Funton 4 1024x576

Simulacija Kojiminog zapošljavanja.

No to nije sve. Izgleda da Kojima i dalje zapošljava svoje bivše kolega pa su se tako i brojni drugi pridružili redovima u novom studiju. Jackie Tan, gameplay dizajner kojeg smo mogli vidjeti puno puta u gameplay prezetnacijama na sajmovima poput E3, se isto pridružio Kojimi kao i Masaki Saito. Chihoko Uchiyama i Yasuhiro Kawakami su isto tako prešli raditi kod Kojime. Zanimljivo je da je jedan od najvažnijih dizajnera za FOX pokretač, Akio Sakamoto, isto zaposlen u novom Kojima Productions studiju. Uz sve to, dobra suradnja iz prošle igre se isto nastavlja pa tako na glazbi radi Ludwig Forssell.

Ovo su svakako zanimljive informacije i izgleda da je produkcija na igri počela punom parom, baš kako je i Kojima najavio krajem prošle godine. Death Stranding još nema datum izlaska, a Kojima je objavio da će igra izaći prije 2019. godine, ekskluzivno za PlayStation 4.

https://www.youtube.com/watch?v=H2Hy96sOnq8

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS
Igra

Povezano