Vijesti

CD Projekt se nagodio s investitorima, isplatit će im sitniš za muljaže oko Cyberpunka

Nismo dugo o Cyberpunku 2077, zar ne? Ne brinite, nećemo opet spominjati fijasko vezan za PS4 i XONE verzije. Uostalom, ne mora CD Projekt polagati račune FFA, nego ozbiljnoj sviti i mecenama što dioničari i investitori svakako jesu.

Upravo je jedna grupa investitora iz SAD-a tužila CD Projekt za katastrofalni launch igre koji je izmanipulirao ponajviše igrače, a onda i same ulagače. Tužba je uključivala nekoliko većih stavki, no sve se uglavnom svodi na lažni marketing, obmanu kupaca i samih ulagača.

Nagodili su se

Poljski gigant objavio je danas da su se nagodili s nezadovoljnim i prevarenim ulagačima tako što će im isplatiti 1.85 milijuna dolara što je nešto više od 12 milijuna kuna. Toliko je valjda cijena istine ili laži. Ovisno o tome na koji način se gleda. Ipak, kompanija ne prihvaća odgovornost.

“Ova nagodba ne podrazumijeva priznanje odgovornosti”, poručili su. Poljski izdavač tako je prošao praktički neokrznuto. Od Cyberpunka su uprihodovali skoro 600 milijuna dolara, a potrošili su tek nešto više od 2 milijuna za povratak novca PlayStation igračima, a s ovom nagodbom troškovi nemara popeli su se do tek 4 milijuna.

A kada smo kod nemara i lažnog oglašavanja, upravo prije nekoliko dana otkrivena je još jedna prevara. Naime, zaštitno lice Cyberpunka Keanu Reeves priznao je da nikada nije zaigrao igru, što je različito od izjava vodstva kompanije, čiji čelnici su investitorima tvrdili kako je Keanu oduševljen igrom.

Zaključak? Muljanje se nekada isplati.

Igra

Povezano