Vijesti

Krenuli su prvi XSX dojmovi koji kažu da je Microsoft napravio fantastičan posao

Danas u 15 sati prema našem vremenu, krenule su inicijalne precenzije Xbox Series X konzole. Microsoft je određenim svjetskim portalima i medijima poslao primjerke Xbox Series X-a i prva mišljenja su itekako pozitivna.

Za početak svi tvrde da je konzola jako tiha i jako brza. Bez ikakve optimizacije od strane developera ili Microsofta – igre s trenutne generacije konzola učitavaju se više nego duplo brže na Series X-u.

Ne samo da se igre puno brže učitavaju, opet ćemo ponoviti – bez ikakvog patcha, već Xbox Series X podiže i framerate za svaku igru. Primjerice – Sekiro na Xbox One X konzoli radi na 30-40FPS-a, dok na Series X-u radi bez problema na 60FPS-a. Zamislite samo što će tek biti kad developeri odluče zapravo optimizirati igre za Series X.

Također, većina koja je isprobala Series X hvali quick resume feature koji znači da se možete u periodu od svega par sekundi (5-8) prebaciti iz jedne igre u drugu i nastaviti tamo gdje ste stali.

Poznato je kako Xbox Series X dolazi s 1TB HDD-om, no dostupno je “samo” 802GB – ostatak zauzima sam sustav.

Xbox One X je bila fantastična konzola (tu ne ulazimo u rasprave ima li Xbox igara ili ne), a čini se kako je Xbox Series X također odličan komad hardvera koji ima ogroman potencijal. Još samo da dočekamo igre Microsoftovih studija.

Povezano