Vijesti

Mađarska (i Hrvatska) stižu u Civilization VI

Pokle dobri kralj Matijaš spi, nikakve pravice ni!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prošli tjedan pisali smo o novoj velikoj ekspanziji za Civilization VI Gathering the Storm koja donosi možda i najveće promjene u serijalu, a to su vremenske neprilike i prirodne katastrofe. Po prvi put u serijalu morati ćemo voditi računa i o klimi, odnosno o globalnom zatopljavanju koje će se izazvati ako prisutne civilizacije loše upravljaju zemljinim reusrsima. 

Primjerice, moći ćemo “štancanjem” ekološki štetnih elektrana zagaditi atmosferu, otvoriti ozonske rupe, stvoriti globalno zatopljavljanje, posredično otopiti zemljine ledene pojaseve i tako potopiti civilizacije na obalama. Tu će veliku ulogu igrati i politika, pa ćemo u svjetskom kongresu s ostalim velikim vođama donositi odluke koje će ići u korist ili nauštrb planeta.

Hrvatsko-ugarski kralj vodi novu civilizaciju u Civilizationu VI

Detaljnije o svemu pisali smo ovdje, a sad je vrijeme da otkrijemo i prvu novu civilizaciju – Mađarsku koju vodi Matija Matijaš Korvin (Matthias Corvinus), u ono vrijeme kralj Mađarske i Hrvatske, odnosno Hrvatskougarske! Korvinova specijalnost, s obzirom na njegovu uspješnu ratnu povijest gdje se uspješno nosio s Turcima do vlastite smrti su moćne The Raven (gavran) King jedinice.

huszar_render.jpg

Mađarska civilizacija mnogo toga dijeli s Hrvatskom, pa tako i ovu laku konjicu, legendarne Husare.

Jedinstvena sposobnost Mađarske civilizacije su rijeke, odnosno brži razvoj gradova uz iste po uzoru na Budimpeštu uz Dunav, što će, ako se taktički iskoristi, omogućiti veliku prednost nad drugim civilizacijama. Unikatna građevina su toplice, po kojima je Mađarska, odnosno Budimpešta i poznata, jedinstvena jedinica su husari – laka konjica prisutna i kod nas Hrvata u borbama s Turcima u 16. stoljeću.

https://www.youtube.com/watch?v=UlLlHGD5w6U

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Igra

Povezano