Vijesti

Mafia: The Old Country će oduševiti autentičnim detaljem

Brojni igrači skeptični su oko nove Mafie zbog developera. Hangar 13 možda nije napravio najbolji posao s Mafiom 3, ali da zna raditi sjajne stvari dokazao je s remakeom prve Mafie i atmosferom koja je, slažu se mnogi, nadmašila original.

Građeno na tome, očekujemo velike stvari od Mafia: The Old Country. Najavljena ovog tjedna na Gamescomu, osim teaser trailera i najavom za iduću godinu, nije otkriveno previše detalja o igri osim da se radnja odvija početkom 20. stoljeća na Siciliji.

Dan kasnije nova informacija. Kako je autentičnost “srce Mafia serijala”, developeri poručuju kako će igra imati glasovnu glumu na autentičnom lokalnom jeziku. Sicilijanski jezik nije samo dijalekt, on se u mnogočemu razlikuje od talijanskog, prvenstveno po varijaciji riječi koje potječu iz grčkog, arapskog, francuskog i španjolskog jezika, što ga čini jedinstvenim u usporedbi s talijanskim.

Ako Hangar 13 odluči napraviti korak dalje ka autentičnosti, razlika od talijanskog jezika bit će još izraženija, budući da je Sicilija u periodu igre bila prilično izolirana od ostatka Italije, a standardizirani talijanski jezik nije bio toliko raširen kao danas.

Igra

Povezano