Vijesti

Microsoft gasi Mixer i seli na Facebook preko kojeg ćemo uskoro igrati igre iz oblaka

Velika, ogromna vijest stiže nam iz SAD-a gdje su Microsoft i Facebook kreirali partnerstvo koje će, vjerujemo, imati veliki utjecaj na gaming industriju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon tri godine postojanja i ulaganja milijune dolara u ekskluzivne streamere poput Ninje i Shrouda, Microsoft gasi Mixer. Gašenje je posljedica relativno malog broja korisnika budući da platforma nikada nije zaživjela na razini da bude legitiman konkurent Twitchu i Youtubeau, ali i rezultat velikih poslovnih pregovora koji su se vodili s Facebookom. Sve je potvrđeno na službenom blogu.

Igranje iz oblaka za preko 2 milijarde korisnika

Tako će u narednim tjednima svi Mixer streameri biti prebačeni na Facebook Gaming platformu koja bi se ubuduće trebala razviti u nešto znatno više od pukog streamanja igara. Naime, Facebook Gaming udomit će Project Xcloud, odnosno Microsoftovu platformu za igranje u oblaku.

Dakle, uskoro će se preko Facebooka igrati igre iz clouda bez ikakvog dodatnog hardvera, čime će Microsoft u startu dobiti dvije milijarde potencijalnih korisnika, a Facebook dodatnu dimenziju. Zajedničkim snagama konkurirati će Googleovoj Stadiji, servisu koji se još nije profilirao među igračima te koji iz nekog razloga još uvijek nije započeo koristiti Youtube u onolikom obliku koliko bi realno trebao.

Što će biti s Ninjom?

Dok će tehnološki giganti u narednim godinama ulagati golemi trud nebi li se isplatila implementacija igranja iz oblaka na društvenoj mreži, neki ljudi će profitirati od praktički ničeg. Ninja, Shroud i ostali veliki streameri koji su dobili ogroman novac za ekskluzivno streamanje na Mixeru sada su slobodni raditi što žele. Novac će zadržati, a ugovor se raskida. Ninja se vraća na Twitch? Prilično je izvjesno.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano