Vijesti

Microsoft otišao u kupnju i prebacio hrpu developera iz Naughty Doga, Bungiea i drugih studija u Xbox tabor

Ovu vijest ipak moramo početi jednom nevezanom informacijom. Andrija Jarak ima koronavirus. Sad znamo stvarno da je svijet otišao kvragu jer obično gdje Andrija dođe, tu više ni trava ne raste.

Microsoftu s druge strane kad pričamo o Xbox diviziji ne cvatu ruže, no daleko od toga da je kompaniju prekrila duboka trava. Ipak, kad pričamo o dubinama, poznato je da Microsoft itekako ima dubok džep u koji voli posegnuti kad kupuje developere. Posebno su mu dragi first party PlayStation developeri kojih je Xbox u zadnje vrijeme prebacio hrpu.

The Initiative je first party Microsoftov studio koji čine mahom ljudi iz Naughty Doga, Sony Santa Monice, Insomniaca, Rockstara i ostalih velikih 3rd party studija. Riječ je zaista o samoj kremi industrije.

S obzirom na novac koji je Microsoft do sada uložio u The Initiative, od studija zaista očekujemo prave, velike “AAA” igre u rangu s najboljim PlayStation first party igrama. Sve manje od toga bilo bi sramotno.

Xbox je danas objavio kako se studiju pridružilo čak 16 novih članova koji dolaze iz redova Naughty Doga, Bungiea, Respawna i Crystal Dynamicsa. Dakle, riječ je o velikim imenima igraće industrije. Možemo slobodno reći da je The Initiative jedan od najskupljih razvojnih studija na svijetu.

Jedva čekamo vidjeti na čemu radi ova ekskluzivna ekipa.

Povezano