Vijesti

Microsoftov xCloud radit će i s PlayStation 4 kontrolerima

Googleova cloud gaming platforma Stadia će s radom krenuti u utorak 19. 11. u odabranim zemljama i to bi od starta trebala biti najambicioznija platforma takvog tipa današnjice. Konkurenti pod navodnike su joj PlayStation Now koji već neko vrijeme stagnira, te GeForce Now kod kojeg ne vidimo neku perspektivu.

Međutim, sve će se promijeniti kad Microsoft dođe na tržište sa svojom xCloud platformom. Platforma se već neko vrijeme testira unutar zatvorenog kruga igrača, pa ako vas zanima takvo nešto, za testiranje se možete prijaviti ovdje.

Igrači koji testiraju igre mogu igrati preko Android mobitela i tableta, a za što im je osim takvog uređaja potreban i Xbox One kontroler. Međutim, od ranog početka iduće godine bit će podržan i Sonyev DualShock 4 kontroler. I ne samo on, već i neki drugi Bluetooth kontroleri poput Razerovih.

Ovim potezom Microsoft nastavlja pokazivati namjeru prilagođavanja tržištu i ulasku u crossplay vode. Prilog tome je i partnerstvo Microsofta i Sonya u nastavku razvoja cloud gaming tehnologije.

Oznake

Povezano

Back to top button
Close
Close