Vijesti

MindsEye tvoraca GTA dobio ozbiljnog izdavača

O igri, odnosno svojevrsnom igraćem univerzumu Everywhere studija Bulid a Rocket Boy znamo puno toga i skoro ništa, a ništa nije bolje ni s drugim velikim projektom studija – “visokooktanskim” AAA naslovom MindsEye.

Najavljen prošle godine, MindsEye izgleda i igra se poput GTA, a najbitnije od svega, iza projekta stoji Leslie Benzies, čovjek koji je predvodio razvoj svih GTA igara od kada je serijal ušao u 3D vode.

Benziesov studio igru opisuje kao “visokooktanski” AAA naslov, akcijsku avanturu sa snažnom pričom smještenom u svijet futurističkih korporacija, teorija zavjere i zlokobnih novih tehnologija. Premda će MindsEye biti dijelom Everywherea, developeri navode kako se radi o dva odvojena AAA projekta.

Dansko-škotski duo

Sada je potvrđeno kako će oba projekta izdati IOI Interactive, developer Hitman serijala koji se nedavno proširio u izdavačke vode. Legendarni europski studio se tako udružio s drugim europskim studijem koji tek treba zaslužiti taj epitet, a s obzirom na velika imena i još veće ulagače, potencijal je svakako golem.

“Igrajte kao Jacob Diaz, bivši vojnik s misterioznim neuralnim implantatom koji pati od gubitka pamćenja i flashbackova,” stoji u novom opisu igre. “Krenite u niz opasnih tajnih misija kako biste otključali tajne svoje prošlosti u svijetu ispunjenom stalnom prijetnjom umjetne inteligencije, visokotehnoloških eksperimenata, korporativne špijunaže, političke korupcije i nekontrolirane vojske. MindsEye je impresivno iskustvo s nevjerojatno složenom narativom, bogatim okruženjima, revolucionarnom borbom, futurističkom tehnologijom i brzim potjerama.”

Radnja je smještena u bliskoj budućnosti u Americi, okruženje je open world, a nadamo se kako uskoro stiže više detalja. Do onda je tu ovaj prošlogodišnji teaser.

Igra