Vijesti

Minecraft je prošao nevjerojatnu brojku od 200 milijuna prodanih primjeraka, a popularnost ne jenjava

Prije nekoliko godina dolaskom Fortnitea i općenitim rastom popularnosti battle royale žanra izgledalo je da popularnost Minecrafta jenjava. Ali ne. Ni približno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Povodom rebrandiranja Mojang studija (novi logo i novo ime – Mojang Studios), objavljeno je kako je Minecraft do danas prešao brojku od 200 milijuna prodanih primjeraka na svim dostupnim platformama (mobiteli, konzole, računala), a igra ga 126 milijuna igrača mjesečno.

Veliki rast broja aktivnih igrača

Sjetimo se, prije godinu dana broj prodanih Minecraft kopija iznosio je 176 milijuna, a prije 9 mjeseci imali smo informaciju o 112 milijuna aktivnih igrača. Dakle, 24 milijuna prodanih kopija u godinu dana i rast broja aktivnih igrača za 14 milijuna u 9 mjeseci.

Minecraft je dodatno učvrstio svoju poziciju na prvom mjestu najprodavanijih igara svih vremena i teško da će ga itko ikad prestići. Ove brojke su nevjerojatne, ali Minecraft je to zaslužio. Microsoftova kupovina Minecrafta za 2.5 milijardi dolara prije 6 godina danas zvuči smiješno…

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Igra

Povezano